• Головна
  • Місто і досі не заплатило за низькопідлоговий трамвай
08:28, 24 грудня 2013 р.

Місто і досі не заплатило за низькопідлоговий трамвай

Міський голова Львова розповів, що у січні місто буде жити по 1/12 бюджету, як і вся країна. Відтак, з виплатою зарплати бюджетним працівникам проблем не буде. Складнішою є ситуація наприкінці року з виплатою зарплати деяким ЛКП та ШРП, адже казначейство не виконує платіжних доручень за рахунками міської ради. Досі не проплаченими є рахунки, наприклад, за низькопідлоговий трамвай та нову снігоприбиральну техніку.

«Ми завжди бюджет розвитку приймаємо трохи пізніше. В січні будемо жити по 1/12 бюджету, як і вся країна. Сьогодні активна робота ведеться з бюджетною комісією. Думаю, в січні приймемо бюджет разом з бюджетом розвитку. Бо цей рік показав, що хоча бюджет розвитку і є на папері, але платежі проводити дуже складно. Більшість платежів, які були заплановані у бюджеті розвитку, не профінансовані через блокування казначейством. Серед великих речей – львівський трамвай. Скоро буде півроку, як кошти лежать на казначейському рахунку. Дуже багато робіт, які ми повинні оплатити. Ситуація непроста. Сьогодні ми не говоримо про надзвичайні речі, а про функціонування міста.

Те, що ми все-таки зуміли завершити роботи по реконструкції початку вул Шевченка, розв’язку вул Шевченка-Городоцька, не маючи можливості кошти проплатити через казначейство, - це надзвичайно важливо, але це було дуже складно. 26 грудня вже всі з’їзди з вул Городоцької будуть відкриті, розв’язка запрацює. З точки зору безпеки, це буде якісне вирішення. Ще залишається питання зелених насаджень перед церквою Анни, частково велодоріжка. Ці роботи будемо завершувати весною», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер Львова наголосив, що казначейство досі не провело платежів щодо закупівлі нової снігоприбиральної техніки. Відтак, місто отримало лише 8 з закуплених 37 одиниць нової техніки.

«Жодної гривні з тих коштів, які ми передбачили, а це 18,5 млн грн, не проплачено. 8 одиниць техніки нам дали поки, а інша техніка з тих 37 одиниць стоїть. Усі чекають на проплату», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Андрій Садовий, мер Львова, запевнив, що проблем з зарплатами бюджетним працівникам до кінця року не буде. Складнішою є ситуація з ШРП та деякими ЛКП.

«Бюджетники усі зарплату отримають. Тут проблем не буде. Є проблема з оплатою для наших ШРП та комунальних підприємств. Віримо, що в останні дні ситуація зміниться, щоб люди пішли на свята, отримавши зарплату за листопад», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба ЛМР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...