• Головна
  • Львів побореться за звання міста літератури
16:29, 23 грудня 2013 р.

Львів побореться за звання міста літератури

Львівська міська рада та Інститут міста, спільно із діячами культури та громадськістю, готують заявку на участь міста у конкурсі від ЮНЕСКО.

До робочої групи, яка працює над підготовкою міста до конкурсу, увійшли 16 осіб, зокрема: директор Інституту міста О. Кобзарев, доцент кафедри культурології Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова О. Муха, президент ГО “Форум видавців” О. Коваль, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР І. Подоляк та інші.

«Цей статус не передбачає надання якогось фінансування чи пільг для міста, але все одно є надзвичайно важливим, оскільки в стратегії міста зафіксовано, що Львів – це місце, де культивуються національні і духовні цінності, центр україномовної літератури в нашій країні. Наприклад, тут вже багато років поспіль відбувається величезна книжкова виставка, а місто, крім того, має багату історію книговидання та книгодрукування», – зазначив Олександр Кобзарев, керівник робочої групи з питань формування заявки щодо набуття Львовом статусу «Міста літератури ЮНЕСКО».

Місто літератури ЮНЕСКО – це частина мережі Креативних міст, яка почала працювати у 2004 році. У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк’явік (2011), Дублін (2010) та інші. В рамках цієї мережі кожного року визначається також міста кіно, музики, дизайну, гастрономії та інші.

«На даний момент ми перебуваємо на етапі підготовки самої аплікації та попереднього збору інформації для промоційної книжки. Можна сказати, що в лютому, 2014 буде завершено стартовий етап і розпочнеться діяльність і впровадження в життя нових проектів за активної підтримки міського голови та кількох громадських організацій», – зазначила Ольга Муха, заступник керівника робочої групи з питань формування заявки щодо набуття Львовом статусу «Міста літератури ЮНЕСКО», інформує прес-служба ЛМР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,36
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...