• Головна
  • «Газпром» знизив ціну газу для України на третину (ВІДЕО)
09:00, 18 грудня 2013 р.

«Газпром» знизив ціну газу для України на третину (ВІДЕО)

"Газпром"  та "Нафтогаз України" у вівторок у присутності президентів двох країн підписали доповнення до Контракту на купівлю-продаж, постачання, об'єми та умови транзиту природного газу на 2009-2019 роки від 19 січня 2009 року, передав кореспондент "Інтерфаксу" з церемонії підписання.

Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент РФ Володимир Путін, підписаний документ дає змогу "Газпрому" постачати газ в Україну за ціною $268,5 за тис. кубометрів, тоді як нині вона становить понад $400.

"Газпром" і "Нафтогаз" України підписали доповнення, яке дає можливість "Газпрому", що він і має намір робити, - продавати в Україну газ за ціною $268,5 за тисячу кубів", - сказав В.Путін.

"У будь-якому разі, ми вважаємо, що це також тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають бути і будуть досягнуті. Це стосується і постачань газу в Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі", - заявив президент РФ.

"Росія готова і надалі йти назустріч нашим партнерам, але перед нами стоїть завдання виробити дійсно ефективну та довгострокову схему взаємодії", - заявив В.Путін.

В.Путін нагадав, що завдяки ухваленому в 2010 році рішенню Україна вже отримує знижку в ціні на російський газ, що дало змогу українцям заощадити $10 млрд.

Зі свого боку президент України Віктор Янукович заявив, що "ціноутворення - продукт нашої спільної роботи". "Ми маємо думати, як виробити роботу, яка створювала б мотивації для двох сторін. І маю на увазі створити прозорість роботи української газотранспортної системи. І в нафтогазовій сфері організувати співпрацю. У нас великі перспективи та спільні проекти, які можна реалізовувати", - зазначив він.

Голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін заявив журналістам, що зафіксовані домовленості безстрокові: "Так, вони на певний час. Певний час не встановлено". "Ціна діятиме доти, доки далі не розвиватимуться події. Можливі й подальші якісь зрушення в позитивний бік у цьому питанні за подальшої співпраці. Йдеться про те, які будуть економічні перспективи подальшої співпраці", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...