• Головна
  • Речі з Євромайдану стануть експонатами історичного музею Львова ( ВІДЕО)
17:27, 16 грудня 2013 р.

Речі з Євромайдану стануть експонатами історичного музею Львова ( ВІДЕО)

Працівники історичного музею закликають активістів приносити до них різноманітні плакати, листівки, речі, які символізують Євромайдан. Згодом у Львові відкриють пам'ятну виставку, присвячену нинішнім подіям, - пише 20 хвилин

За кілька днів Львівський історичний музей назбирав понад 200 експонатів. Чи не щодня учасники мітингу приносять з Євромайдану кілька десятків речей. Серед них, зокрема, – плакати, агітаційні листівки, прапори, вірші. Також можна побачити текст з гімном Майдану та послання дітлахів до влади. Окрім цього, дослідники історії показують гривневі купюри, на яких написано: "Цінуємо не гроші, а волю", "Києве, ми з вами до кінця!".

– Ще наприкінці 80-их років ми збирали матеріали про перші політичні мітинги. Тепер вирішили розпочати збір експонатів з Євромайдану. Для нас це дуже відповідальна місія, бо хочемо зберегти для наших дітей частину історії, – пояснила Надія Максимків, завідувач відділу західноукраїнських земель другої половини XIX-XX століть

Аби доповнити колекцію експонатів, працівники музею побували ще й на столичному Євромайдані. Із Києва вони привезли листівки із закликом виходити на мітинг та транспаранти. Поки що всі євромайданівські речі зберігаються у невеличкому приміщенні музею. Коли відкриють виставку, історики ще не знають.

– Ми просимо людей приносити речі з Євромайдану. Це можуть бути, до прикладу, каски або ж рукавиці. Ще радо приймемо різноманітні світлини та символіку Європейського Союзу, – додала Надія Максимків, завідувач відділу західноукраїнських земель другої половини XIX-XX століть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...