• Головна
  • Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО)
00:03, 8 грудня 2013 р.

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО)

У колекції ретромотоциклів львів'янина Остапа Бойко є оди , якому точно не холодно взимку: його одягли в в'язаний наряд. Раритетна техніка десять років пролежала в болоті, тому реставрації не підлягала. «Мотоцикл в шубі» взяв участь у виставці ретроавтомобілів, а зараз прикрашає інтер'єр магазину джинсового і в'язаного одягу у Львові. Про це пише Взгляд.

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО), фото-1

Остап Бойко за кілька років назбирав півсотні ретромотоціклов і мопедів. «Мінськ» 1950 -х років йому передали хлопці з пункту прийому металобрухту.

- А перед цим він з десяток років лежав у якомусь болоті. Ті, хто притягнув його здавати на метал, намагалися розібрати і розбили мотор, - розповідає колекціонер. - Реставрації не підлягав, а зберегти хотілося, тому вирішив одягнути його у в'язані речі. Мотоцикл повністю проіржавів, довелося покрити лаком. Одежини для кожної деталі в'язала львівська майстриня Божена Городницька, яка займається ярнбомбінгом - в'язана альтернатива міському графіті. На її рахунку обв'язані стовбури кленів на проспекті ім. Шевченка, алея, прикрашена в'язаними прапорами країн - учасниць Євро - 2012.

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО), фото-2

- Остап побачив в інтернеті яскраво -рожевий в'язаний мотоцикл американки Терези Ханіуелл і захотів схожий, - розповідає Божена. - Привів мене в гараж, де стіна була завішана різнокольоровими светрами - він їх скуповував на секонд -хенді. Хотів, щоб я вирізала деталі і обклеїла мотоцикл. Переконала його, що краще в'язати з нуля.

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО), фото-3

Дівчина взяла шматок зеленої фарби з мотоцикла і до нього підбирала нитки за кольором. Потім три місяці вечорами обв'язувала кожну деталь.

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО), фото-4

- Мені привезли розібраний по частинах мотоцикл - і квартира перетворилася на гараж. Затискала деталь між колін і в'язала, а по підлозі текло машинне масло. Всі ноги були в синцях. У сидінні вшила намиста, щоб пухирці виглядали об'ємно. Залишили без в'язки тільки колеса і розбитий двигун. Тому назвали роботу «Розбите серце».

Львів’янин одягнув на свій мотоцикл … шубу, яку майстриня в’язала три місяці (ФОТО), фото-5

Перший вихід у світ у виїзного «Мінська » відбувся влітку на фестивалі ретроавтомобілів. Глядачі реагували бурхливо: дами норовили сфотографуватися. Зараз мотоцикл виставили в магазині одягу на ринку «Південний». Власники торгової точки - знайомі Остапа по авто -фан- клубу «ЗАЗ -Козак», тому взяли раритет на зберігання в теплі і сухості, а заодно і для залучення покупців.

- Усі, хто вперше приходить за покупками, спочатку роздивляються товар. Але як тільки звертають увагу на мотоцикл, завмирають на кілька хвилин, - розповідає Остап. - Це справді видовище: посередині магазину поставили велику дерев'яну котушку від дроту, а на ній - наш експонат, від якого тягнуться шкіряні ремені в сторони.

Остап планує продовжити серію виїзних мотоциклів і навіть, можливо, відкрити музей такої техніки. На черзі поки три раритету. Один з них - моторолер «Вятка», якому вже придумали нове ім'я «Вязатка». Його одягнуть у фінському стилі: ялинки, сніжинки, олені. Але техніку ще треба розібрати і привести в порядок. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...