• Головна
  • Швейцарія розглядає Львівську область одним із можливих партнерів для реалізації проекту електронного врядування
20:06, 6 грудня 2013 р.

Швейцарія розглядає Львівську область одним із можливих партнерів для реалізації проекту електронного врядування

5 грудня заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, представники Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації зустрілися із швейцарськими експертами, які прибули в Україну з метою відбору трьох областей для впровадження нового проекту в сфері електронного врядування.


Цей проект впроваджуватиметься протягом 2014 – 2017 року за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва у кількох відібраних регіонах і передбачатиме розробку інформаційних систем-платформ, які забезпечують електронну взаємодію між різними рівнями місцевої влади та більш тісну співпрацю з громадою. 


Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак розповів: «Ми провели певну інвентаризацію цього поля, і вирішили, що повинні по-новому підійти до виконання цього завдання, починаючи від розробки концепції дорожньої карти і поступової реалізації певних програм. Для цього ми працюємо з Дніпропетровською областю, яка є нашим партнером у реалізації невеликого проекту спільно з Фондом «Східна Європа». Вони мають досить позитивний досвід. Ми розпочали спільну роботу, сформували план на наступний рік.

Очевидно, що цього ресурсу, який ми отримаємо, буде недостатньо. Обласна рада буде допомагати своїм ресурсом, і на рівні районів теж буде співфінансування». Під час зустрічі зі швейцарськими експертами Валерій П’ятак наголосив, що електронне врядування – це наш стратегічний пріоритет, і ми би хотіли у перспективі стати партнерами зі швейцарською стороною на цьому шляху, -повідомляють у прес-службі ЛОР.


Старший експерт з урядування, моніторингу і оцінки Йордан Томкова зазначила, що метою проекту є зосередитися на трьох областях України. Зараз вони перебувають на стадії збору інформації. Планують відвідати сім областей: почали з Києва, учора були в Івано-Франківську, сьогодні – у Львові, завтра – на Волині, а в січні поїдуть на Схід. Хочуть побачити, що відбувається на місцях, а також ведуть паралельний збір інформації на національному рівні. «Зараз ми бачимо, що в Україні дуже багато ідей та пілотних проектів. Але ми чули, що нема взаємодії, нема інтеграції між цими проектами. Ми б хотіли охопити деякі системні питання. Швейцарія зацікавлена в більш довготривалій співпраці», – наголосила швейцарський експерт.
Потім представники Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації відповіли на численні запитання швейцарських експертів, які стосувалися сучасного стану електронного врядування у нашій області, які роботи зараз виконуються, які плани, ідеї та в яких галузях передбачаються і де очікується отримання допомоги.
Про своє рішення щодо вибору тієї чи іншої області для участі у проекті представники швейцарської сторони поінформують згодом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...