• Головна
  • На Львівщині в неволі утримується бурий ведмідь...... для розваг
11:35, 1 грудня 2013 р.

На Львівщині в неволі утримується бурий ведмідь...... для розваг

Утримування тварин, які занесені до Червоної книги, у якихось закладах заради розваги взагалі заборонено. Однак, протягом останнього часу в інтернет-виданнях неодноразово висвітлювалося питання проненалежне утримання червонокнижного бурого ведмедя на відпочинковій базі «Шепільська», поблизу м. Стрия, що на Львівщині 

Враховуючи вищевикладене, департамент екології та природних  ресурсів звернувся до Держекоінспекції у Львівській області та прокуратури Львівської області щодо законності утримання  бурого ведмедя на базі відпочинку «Шепільська» та вжиття відповідних заходів.

 

Варто зазначити, що в Україні бурий ведмідь є видом, що зникає. Він занесений до Червоної книги України, Червоного списку МСОП (Міжнародний союз охорони природи), CITES (Конвенцію про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення ) та охороняється Бернською конвенцією.

Окрім цього, згідно зі ст.19 Закону України «Про Червону книгу України» спеціальне використання (добування, збирання) об’єктів Червоної книги України з метою отримання прибутку забороняється. А відповідно до ст.3.2. Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» утримання диких тварин у неволі допускається, якщо створені умови, що відповідають їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям. Утримання диких тварин у неволі без створення відповідних умов не допускається.

Одночасно повідомляємо, що у 2011 році за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів та міжнародної благодійної організації «4 лапи» в Закарпатській області був створений Синевирський реабілітаційний центр для бурих ведмедів. Кожен може відвідати центр і побачити бурих ведмедів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...