
Реклама
15:06, 13 листопада 2013 р.
Що є гарантією якості ковбасного виробу?
Реклама
«Горлівський м'ясокомбінат» ТМ «Щирий Кум» працює сьогодні над тим, щоб на ваш стіл потрапляв той самий якісний продукт. Багато людей ці слова вже давно перестали сприймати за правду... І наша мета - не переконати, а донести інформацію. А як її сприймати - право залишається за кожним.
Що таке ГОСТ?
ГОСТ - це стандарт, розроблений для більшості продуктів харчування і затверджений державою. Стандарти ГОСТ розробляють велику кількість різних інститутів і відомств. Тому, якщо продукт відповідає ГОСТу, це означає, що він безпечний і не містить шкідливих і заборонених інгредієнтів.

Орієнтація на виробника
Напевно ви і самі помічали, що, скажімо, «Лікарська» за ГОСТом від різних виробників має різний смак і навіть різні терміни зберігання. Але так вже склалося роками, більше того, десятиліттями, що більшість споживачів, купують варену ковбасу, виготовлену відповідно до ГОСТу . Наявність на батоні ковбаси маркування ГОСТ повинно забезпечувати відповідність продукції вищим стандартам якості, закріпленим у нормативних документах. І це , безумовно, захистило як споживача, так і виробника. У будь-якому випадку якість і безпека продукту завжди визначалися відповідальністю виробника. ГОСТів немає ніде у світі. ГОСТ - це стандарт, за який відповідає держава. А якщо виробник розробляє власний стандарт, то він відповідає за нього своїм ім'ям. Проблема в тому, що в наш час споживач дуже недовірливо ставиться до будь деклараціям виробника. І багато хто вважає, що підприємство готово пожертвувати чесним ім'ям задля прибутку.
Чесне ім'я або прибуток? - Дилема не для нас
За інших говорити не буду, - розповідає А.В. Васильєв, головний технолог ТМ « Щирий Кум», але за «Горлівський м'ясокомбінат» можу держати відповідь. Чесно сказати, не розумію, що значить «виробник готовий пожертвувати чесним ім'ям задля прибутку». Добре. Уявімо, що так. Але хіба такий прибуток може бути стабільним? Або ми говоримо про єдиний у своєму роді заробіток підприємства. Про яку багаторічну стабільность в такому випадку може йти мова? Наш м'ясокомбінат випускає продукцію більш 75 років і входить до п'ятірки М'ЯСОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ, які найбільш динамічно розвиваються, займаючи 5,6 % українського ринку і 55 % ринку Донецької обл. І якби, як вважають деякі, для нас прибуток стояв на першому місці, напевно, ТМ «Щирий Кум» не користувалася б такою популярністю серед українців протягом багатьох десятиліть. Сьогодні, зауважу, не той час, і не ті люди, які будуть купувати той продукт, який їх не влаштовує в тих чи інших параметрах (якість , смак).
«Горлівський м'ясокомбінат», що входить до складу ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз» (вирощування зерна та технічних культур для виробництва комбікормів; виробництво комбікормів для свиней і птиці; свинарство; вирощування та переробка м'яса птиці, і, нарешті, виробництво м'ясних і ковбасних виробів) випускає ковбаси і делікатеси, відповідні високим стандартам якості та безпеки. У компанії розроблені, впроваджені та сертифіковані системи згідно з міжнародними стандартами управління якістю та безпечністю харчових продуктів. І ще один, головний акцент - в липні цього року ми перейшли на міжнародний стандарт FSSC 20000:2011. Він включає в себе додаткові вимоги. Ми поглибили, доповнили і деталізували пункти вже наявних санітарних програм, тим самим посиливши вимоги до власного виробництва. Зазначу, що ПрАТ «Горлівський м'ясокомбінат » ТМ « Щирий Кум» - один з небагатьох по всій Україні, який має подібний сертифікат». Все це і є гарантією якості ковбасного виробу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Micro – дитячі самокати, що закохують у рух з першого дня
Новини компаній
11:00
Оголошення
11:22, 5 грудня
11:22, 5 грудня
11:09, 1 грудня
10:03, Сьогодні
43

