• Головна
  • На підготовці до Євробаскету-2015 влада знову планує застосувати пільгові схеми для своїх
12:34, 31 жовтня 2013 р.

На підготовці до Євробаскету-2015 влада знову планує застосувати пільгові схеми для своїх

Громадська антикорупційна експертиза провела експертизу урядового законопроекту № 3128, спрямований  на забезпечення проведення Євробаскету у 2015 році. Даний законороект звільняє від оподаткування ввізним митом товари для будівництва спортивних об’єктів, які не виробляються в Україні або не мають належного рівня якості. Порядок визначення таких товарів та надання дозволів розроблятиме Кабінет Міністрів. Про це повідомив директора Центру Політичних Студій та Аналітики Віктор Таран.

За результатами експертизи, фахівці виявили серйозні корупційні ризики у законопроекті. Повторюється пільгова схема, яка застосовувалася у широких масштабах під час підготовки до ЄВРО-2012, оскільки проект не містить ніяких запобіжників, щоб надання пільг не перетворилося у чергову годівницю для декількох «обраних» підприємців та близьких до влади.

Антикорупціна експертиза здійснюється в рамках роботи Громадської експертної ради при Комітеті ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією експертами Центру політичних студій та аналітики у співпраці з Центром політико-правових реформ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...