• Головна
  • USAID надало $5 млн на кредитування енергоефективності на Львівщині (ФОТО)
15:13, 25 жовтня 2013 р.

USAID надало $5 млн на кредитування енергоефективності на Львівщині (ФОТО)

Вчора Заступник Адмінстратора USAID, керівник Бюро у справах країн Європи і Євразії Пейдж Александер та Голова Правління ПАТ АКБ «Львів» Ігор Гавриляк підписали Договір Гарантії між ПАТ АКБ «Львів» та Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID), що дозволить Банку розширити сегмент клієнтів, що зможуть отримати кошти для впровадження енергоощадних заходів.                                                                                                                           

foto 1

 

Одним із провідних напрямків роботи Банку є кредитування приватних осіб та підприємств малого та середнього бізнесу на впровадження енергозберігаючих заходів. Дана програма діє в ПАТ АКБ «Львів» з 2006 року. «Проблемою нашого малого підприємництва є брак забезпечення, якого від них вимагають банки. Завдяки цьому Договору ми беремо на себе ризиковість, це в свою чергу дозволяє їх фінансувати»,- заявив Ігор Гавриляк.

foto 2

 

Сума угоди – 5 мільйонів доларів. З цих коштів надаватимуться кредити представникам малого і середнього бізнесу, компаніям, що впроваджують проекти енергозбереження, та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Зокрема, ОСББ можуть використовувати кошти на утеплення будинків і модернізацію систем опалення. Малий та середній бізнес – на модернізацію енергозатратного обладнання. Також кредитами зможуть скористатися новостворені підприємства, що працюють у сфері відновлювальної енергетики.

Особливу роль у впровадженні Програми енергозбереження в Банку мають Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) як донор кредитних коштів та Львівська Обласна Державна Адміністрація у частині відшкодування відсоткої ставки приватним клієнтам Банку.

 

foto 3

 

Підписання Договору Гарантії з Банком «Львів» є відновленням роботи USAID у напрямку надання технічної підтримки фінансовим установам України.

 

Банк має тривалий досвід у сфері реалізації проектів енергоефективності, який не залишився непоміченим. Так, у 2012 році за результатами ІІІ-го Всеукраїнського конкурсу «Банк, якому довіряють–2012» ПАТ АКБ «Львів» був нагороджений дипломом від Асоціації відновлювальної енергетики «Альтернатива» у номінації «Кращий банк-партнер з реалізації інноваційних проектів у сфері енергозбереження та альтернативних джерел». В тому ж 2012 Банк був визнаний лідером у реалізації програми Енергозбереження для населення Львівщини,. а у вересні 2013 року був нагороджений у номінації "Зелене місто: Львів екологічний" на щорічному конкурсі «Обличчя міста».

 Довідка.

 Публічне акціонерне товариство Акціонерно-комерційний банк «Львів»

Банк «Львів» успішно функціонує на ринку банківських послуг з 1990-го року. У 2006 році група ісландських компаній стали стратегічними інвесторами банку. Банк є членом Незалежної асоціації банків Україна та Асоціації банків Львівщини, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво учасника Фонду № 031 від 18.10.2012р.). 26 вересня 2013 року незалежне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» в черговий раз підтвердило індивідуальний рейтинг надійності вкладів ПАТ АКБ «Львів» на рівні «5», що характеризує здатність банку вчасно та в повному обсязі здійснювати виплати за вкладами.

 

Агентство США з Міжнародного Розвитку(USAID)

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку: http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...