• Головна
  • У Львові представили пейзажі, портрети ХІХ – ХХ ст в ... сутінках (ФОТО)
10:22, 25 жовтня 2013 р.

У Львові представили пейзажі, портрети ХІХ – ХХ ст в ... сутінках (ФОТО)

У Львові відкрили виставку «Сутінки». Переглянути експозицію можна упродовж місяця у залі Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького, - повідомляє кореспондент 032.ua

Основу складають твори ХІХ – ХХ ст. з фондів Львівської національної галереї мистецтв (серед авторів - М.Реріх, Я.Мальчевський, Л.Левицький та ін.). У виставці експонують також роботи сучасних львівських художників І.Яновича, О.Турянської, В.Богуславського, Д.Зав’ялової і А.Сагайдаковського. Вони демонструють різноманітні стилістичні пошуки мистецтва поч. ХХІ ст. і своє особисте бачення теми сутінок.

Багатозначність теми сутінок репрезентована різними жанрами: у пейзажі, портреті, міфологічних сценах та ін. Уривки з різноманітних літературних джерел сприятимуть глибшому розкриттю даної теми.

Як зазначають організатори, сутінки – це найбільш загадкова і невизначена частина доби. Але це не лише стан природи, але й стан людської душі, саме тому ця тема так часто звучить у поезії, живописі, філософії і музиці.

Амбівалентність цього поняття і лягла в концепцію виставки, де митці мовою образів візуального мистецтва намагаються висловити «несказанне» і виразити свої асоціації з образом сутінок.

 

01

 

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...