• Головна
  • Питну воду Львова можете отруїти навіть ви (ВІДЕО)
12:08, 25 жовтня 2013 р.

Питну воду Львова можете отруїти навіть ви (ВІДЕО)

Питна вода львів’ян – це потенційна небезпека, адже заразити чи отруїти її без жодних проблем може будь-хто.

У коментарі Вголосу депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Яворський повідомив, що резервуари, куди насоси закачують питну воду для міста, у відкритому доступі. На відео, яке отримав Вголос, Сихівська насосна станція, з резервуарів якої подають воду тисячам мешканців району.

«На відео видно, що на територію станції може вільно потрапити будь-хто, самостійно відчинивши двері. Жодної охорони, жодних замків немає, тобто можна зробити будь-що. Будь-хто може підняти кришку і закинути у воду, яку будуть пити тисячі львів’ян, будь-що. Це може бути хімічна сполука, ядохімікати, отруйні речовини, живі чи мертві тварини, будь-що», – розповів Яворський.

Проте згідно з нормативними документами, охорона на таких об’єктах має бути обов’язково. І колись, каже депутат, резервуари таки охороняли. Втім згодом вирішили, що це надто затратно для міста.

«На мою думку, резервуари  взагалі необхідно обладнати засобами відеоспостереження», – заявляє депутат.

За словами депутата, потрапити до резервуарів (їх є ще три: у винниківському напрямку, в  Сокільниках і на вул. Зелена, біля стадіону «Україна»), з яких вода надходить у інші райони міста, також дуже легко.

«Ситуація біля стадіону «Україна є така: охоронець там якийсь є, але огорожі як такої немає. Це якась сітка, через яку можна просто переступити в нічний час доби і ніхто тебе не зупинить. Така сама ситуація на сокільницькому резервуарі», – додав Яворський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...