• Головна
  • ТОП-5 найсмачніших пампухів на Різдво: від класики до сучасних варіацій
15:36, 1 грудня
Надійне джерело

ТОП-5 найсмачніших пампухів на Різдво: від класики до сучасних варіацій

ТОП-5 найсмачніших пампухів на Різдво: від класики до сучасних варіацій

Різдво неможливо уявити без ароматних пампухів, що наповнюють дім теплом і святковим настроєм.

Пухкі, золотисті, з повидлом чи корицею — вони є невід’ємною частиною української різдвяної традиції.

Ми зібрали для вас п’ять найкращих різдвяних рецептів пампухів, серед яких знайдуться і класичні, і більш сучасні варіанти. Обирайте свій — і нехай дім наповниться святковим ароматом!

1. Класичні дріжджові пампухи з повидлом

Інгредієнти:

  • 500 г борошна

  • 250 мл теплого молока

  • 2 яйця

  • 70 г цукру

  • 60 г вершкового масла

  • 20 г свіжих дріжджів

  • щіпка солі

  • улюблене повидло (сливове чи повидло з троянди)

  • олія для смаження

Приготування:

  1. Дріжджі розчинити в теплому молоці з ложкою цукру й залишити на 10 хвилин.

  2. Додати яйця, масло, цукор і сіль, замісити тісто з борошном.

  3. Накрити й залишити на годину — тісто має подвоїтися.

  4. Розкачати пласт товщиною 1,5–2 см, вирізати кружальця.

  5. На половину кружалець викласти повидло, накрити іншими й защипнути краї.

  6. Дати підійти ще 20 хвилин.

  7. Смажити у добре розігрітій олії до золотистості.

  8. Обсипати цукровою пудрою.

2. Пампухи на кефірі — швидкі й пишні

Це варіант для тих, хто хоче приготувати пампухи без довгого очікування.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру

  • 2 яйця

  • 4 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. соди

  • 600–650 г борошна

  • ванільний цукор

  • олія для смаження

Приготування:

  1. Змішати кефір, яйця, цукор і ваніль.

  2. Додати соду та поступово всипати борошно — має вийти м’яке, але не липке тісто.

  3. Розкачати пласт і вирізати пампушки.

  4. Смажити в олії на середньому вогні.

Порада: їх можна робити і з начинкою, і без — подаючи з медом або варенням.

3. Різдвяні печені пампухи з корицею

Смачний і трохи корисніший варіант — пампухи, запечені в духовці.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна

  • 200 мл теплого молока

  • 50 г масла

  • 1 яйце

  • 1 ст. л. цукру

  • 15 г дріжджів

  • кориця, мед або карамель для поливання

Приготування:

  1. Замісити м’яке дріжджове тісто та дати йому піднятися.

  2. Сформувати кульки, викласти на деко.

  3. Дати підійти 20 хвилин.

  4. Випікати при 180°C 18–20 хвилин.

  5. Полити медово-коричним соусом.

Смак: менш жирні, ніжні, ароматні — ідеальні для святкового столу.

4. Сирні пампухи — швидкі та надзвичайно пухкі

Ці пампухи підкорюють з першого шматочка.

Інгредієнти:

  • 300 г домашнього сиру

  • 2 яйця

  • 3 ст. л. цукру

  • щіпка ванілі

  • 1 ч. л. соди

  • 300–350 г борошна

Приготування:

  1. Перетерти сир, додати яйця й цукор.

  2. Вмішати борошно із содою.

  3. Сформувати невеликі кульки.

  4. Смажити в глибокій олії до золотистості.

Особливість: ці пампухи дуже пишні й солодкуваті, тому їх часто подають з пудрою чи згущеним молоком.

5. Пампухи з трояндовим конфітюром — святкова класика Львова

У Львові на Різдво пампухи з начинкою з троянди — символ свята. Ароматні, м’які, з характерним рожевим смаком.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна

  • 250 мл молока

  • 2 яйця

  • 70 г масла

  • 50 г цукру

  • дріжджі

  • трояндовий конфітюр або рожеве варення

Приготування:

  1. Замісити класичне дріжджове тісто.

  2. Вирізати кружальця й начинити густим конфітюром.

  3. Дати тісту підійти повторно.

  4. Смажити до золотистої скоринки.

Атмосфера: ці пампухи пахнуть Різдвом так, як у бабусиній хаті.

Поради для ідеальних пампухів:

  • олія має бути добре розігріта — тоді пампухи не вбиратимуть зайвий жир;

  • начинка повинна бути густою, щоб не витікала;

  • після смаження пампухи краще викладати на паперові рушники;

  • для рівного підйому накривайте тісто рушником та уникайте протягів;

  • пампухи найсмачніші свіжими — подавайте одразу після приготування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пампухи #рецепти #як_приготувати_пампухи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Редакція 032.ua пропонує добірку найкращих визначних та цікавих місць, пам'ятників, локацій у Львові. Ви зможете ще раз переконатися, яке прекрасне місто Лева.
Оголошення