• Головна
  • Понад 120 дітей-інвалідів взяли участь у Спеціальній Олімпіаді Львівщини (ФОТО)
13:44, 18 жовтня 2013 р.

Понад 120 дітей-інвалідів взяли участь у Спеціальній Олімпіаді Львівщини (ФОТО)

17 жовтня у Львові відбувся соціально-спортивний захід для дітей з особливими потребами «Спеціальна Олімпіада», в межах якої пройшли змагання та майстер-класи з баскетболу, бадмінтону, футболу та флорболу. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради

olimp_spec_01

 

 

Участь у заході, який спільно організували управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради, Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, громадська організація «САМІ» та волонтери Львівського державного університету фізичної культури, взяли близько 120 дітей зі спеціалізованих шкіл-інтернатів м. Львова №102, №104, навчально-реабілітаційного центр «Мрія», спеціалізованого інтернату «Довіра» та громадської організації неповносправних дітей м. Червоноград.

olimp_spec_02

 

На урочистому відкритті змагань з вітальними словами до присутніх звернулися представники проекту «Спеціальна Олімпіада Львівщини» Аліна Передерій та Андрій Породко, начальник спортивного відділу Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ігор Вовк, начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер, а також співак, фіналіст проект «Голос країни» Владислав Левицький, який виконав гімн України.

olimp_spec_03

 

Після урочистого відкриття на дітей чекало найцікавіше – майстер-класи, де учасники олімпіади під керівництвом досвідчених наставників мали змогу спробувати свої сили у різних видах спорту. Зокрема, уроки баскетболу для дітей проводили гравці баскетбольного клубу «Політехніка – Галичина»; з футболу – екс-футболіст молодіжної команди «Карпати», спеціаліст Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Микола Грешта та тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи «Карпати» Андрій Тлумак. Федерація флорболу Львівщини та тренери Обласної дитячо-юнацької спортивної школи м. Львова навчили дітей основним навичкам гри у флорбол та бадмінтон.

olimp_spec_04

 

Після закінчення спортивних заходів учасникам фестивалю «Спеціальна Олімпіада» вручили іменні сертифікати, пам’ятні буклети про олімпіаду та у кінотеатрі «Сокіл» продемонстрували український художній фільм «Іван Сила».

olimp_spec_05

 

Довідка

Спеціальна олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить цілорічні спортивні тренування та змагання з переліку Олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку в усьому світі.

Офіційно Спеціальна Олімпіада України була заснована у березні 2002 року, хоча українські атлети з вадами розумового розвитку брали участь у міжнародних змаганнях Спеціальної Олімпіади та у кожних Всесвітніх Іграх починаючи з 1995. Сьогодні Олімпіада це всеукраїнська організація до якої залучено більше 17 000 атлетів у 18 регіонах.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...