• Головна
  • Вступників Львівської національної академії мистецтв урочисто посвятили у студенти (ВІДЕО)
16:07, 1 жовтня 2013 р.

Вступників Львівської національної академії мистецтв урочисто посвятили у студенти (ВІДЕО)

Студентство Львова поповнюється. Сьогодні відбулась урочиста посвята вступників 2013 року у студенти Львівської національної академії мистецтв. Зі святом привітав усіх присутніх заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів. Від імені громади міста він вручив подяки викладачам Академії.

Відтак, подяками нагороджено: Звіра Олеся Михайловича, доцента, завідувача кафедри художнього скла ЛНАМ, Ярич Світлану Богданівну, старшого викладача кафедри дизайну костюма ЛНАМ, Крукевича Юрія Богдановича, старшого викладача кафедри графічного дизайну ЛНАМ.

З нагоди свята монетами «750 років Львову» нагороджено: Самотоса Івана, професора, Народного художника України, завідувача кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ, Мінька Олега, професора, Народного художника України, завідувача кафедри художнього текстилю ЛНАМ, Салія Теодозія, доцента кафедри графічного дизайну ЛНАМ, та Франца Черняка, професора (кафедра художнього скла ЛНАМ).

«Вітаю вас з тим, що ви будете вчитися у цій академії, і з тим, що ви будете вчитися у Львові. Ви знаєте, як про це місто говорять – культура столиця України, місто мистецтв. Але хочу вам сказати і ще раз запевнити, що це не якесь особливе географічне розташування чи ця прекрасна архітектура робить це місто таким. Це люди, творчі люди роблять його таким, яким він є. І уже сьогодні ви доєднаєтесь до цих людей. Поважайте викладачів, поважайте художників, які багато з них вже стали класиками. Але майте також впевненість у тому, що ви є особливі! Не бійтеся задавати запитання, брати активну участь у виставковому житті, не бійтеся сказати своє вагоме слово у розвитку мистецтва зараз, коли ви є молоді і повні ідей. Це дуже важливо, тому що коли нема динаміки в мистецтві, в культурі, то нема цікавих подій. Тому на вас велика надія і великі сподівання.

І вітання також викладачам. Це і для вас свято. Хочу також подякувати вам за багатолітню працю», - сказав у вітальному слові заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...