
Реклама
15:25, 2 жовтня 2013 р.
Чи є в Україні якісна ковбаса?
Реклама
Ковбасні вироби сьогодні за статистикою займають четверте місце в шкалі продуктів, що користуються постійним попитом у населення , поступаючись лише молочної продукції , хлібобулочних виробів і картоплі. Про якість останніх багато хто не замислюються , а от ковбаса викликає нескінченний потік питань. З чого складається ковбаса ? Чи варто довіряти написам на етикетках ? Як сьогодні працює система контролю якості та безпеки ? І врешті-решт - чи є дійсно якісний продукт ? І взагалі - що є ковбаса ?
Останнім часом ведеться активна пропаганда того , що ковбаса - продукт , який завдає організму непоправної шкоди . Комусь це вигідно (ну , зі зрозумілих причин - конкуренція ) , особливо тим , чия ковбаса дійсно такою є : деякі навіть не соромляться називати головних своїх конкурентів поіменно , аби тільки вони були « хорошими» . А переконання деяких дійсно щирі, так вже склалося ...
Наведу приклад. Одна моя знайома , Іра , 29 років , зізнається, до ковбаси ставлення недоверітельное , але все-таки до 25 років вона її їла , а потім щось як « відрізало ». Чи то смак не той , а може якість , сама не знає , але тут же зізнається , що головним чинником відмови стали ТБ -передачі та матеріали в соцмережах.
Так от , «Аргументи і Факти » вирішили розібратися , що є « якісна » ковбаса !
Давно заїждженими стали фрази «Без ГМО» і « Виготовлено з власного м'ясної сировини ». Першою українці вірять - не вірять , а от до другої довіру хоч мінімальне , але проявляється . А тепер давайте розберемося , що ж таке « Із власного м'ясної сировини ».
Ми звернулися в одне з провідних м'ясопереробних підприємств України ПрАТ «Горлівський м'ясокомбінат » ТМ « Щирий Кум» . Запитайте : чому саме до них , відповідь проста , він з небагатьох , хто , як кажуть, не блефує , коли пише « Продукт з власного м'ясної сировини ».
Так що ж це , коментар А.В. Васильєва , головного технолога ТМ « Щирий Кум» :
- ПрАТ « Бахмутський Аграрний Союз » - це величезна виробнича структура ( включає в себе ТОВ « Востокагро » та ПрАТ « Юг-Агро » - вирощування зерна та технічних культур для виробництва комбікормів; ПАТ «Артемівський комбікормовий завод » - виробництво комбікормів для свиней і птиці ; ПрАТ « БАС » - свинарство ; ПрАТ « ДІАНІВСЬКА птахофабрика » - вирощування та переробка м'яса птиці , і, нарешті , ПрАТ «Горлівський м'ясокомбінат» - кінцева ланка виробництва). Все, що я перерахував , і називається « Продукт з власного м'ясної сировини ». Це дозволяє випускати ковбаси та делікатеси , відповідні високим стандартам якості та безпеки. В тему доповню , що в компанії розроблені , впроваджені та сертифіковані системи згідно з міжнародними стандартами управління якістю та безпечністю харчових продуктів. У липні цього року ми перейшли на міжнародний стандарт FSSC 20000:2011 , який включає в себе додаткові вимоги : поглиблені і деталізовані вимоги до вже наявних санітарним програмам і висунуто ряд додаткових , тим самим посиливши вимоги до власного проізводству.Отмечу , що ПрАТ «Горлівський м'ясокомбінат»ТМ« Щирий Кум » - один з небагатьох по всій Україні , який має такий сертифікат.
Звідси висновок, ковбаса є те, з чого вона проводиться і як проводиться. Ковбаса є якість, а якість - це висококласне сировину.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
13:46, 19 травня
09:17, 17 травня
09:17, 17 травня
09:17, 17 травня
09:17, 17 травня
live comments feed...