• Головна
  • У 2013 році у Львові всиновлено 15 дітей
11:08, 30 вересня 2013 р.

У 2013 році у Львові всиновлено 15 дітей

В Україні щороку 30 вересня відзначається День усиновлення. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і насамперед - для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. Впродовж 2013 року у Львові громадянами України було усиновлено 15 дітей, а у 2012 році -  47 дітей.

На обліку у відділах у справах дітей районних адміністрацій Львівської міської ради перебуває 628 дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 556 дітей (88,5%) виховуються в сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомна сім`я, дитячий будинок сімейного типу).

«Загалом у Львові 117 дітей підлягають усиновленню та чекають на свою родину. Це діти різного віку, статі та стану здоров`я. Серед них є родинні групи дітей, для яких влаштування до нової сім’ї не повинне затьмаритися болем розлучення з братами і сестрами й утратою родинних зв’язків.

У цей день хочу висловити слова щирої подяки кожній родині, яка усиновила дитину, чий дім став рідною оселею для дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Вірю, що спільними зусиллями влади і громади ми досягнемо того, щоб кожна дитина мала родину. Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того, щоб діти зростали у любові та злагоді.

Бажаємо всім усиновлювачам, прийомним батькам, опікунам, батькам – вихователям дитячих будинків сімейного типу і всім небайдужим до дитячої долі громадянам міцного здоров’я, щастя, сімейного затишку й тепла, творчих успіхів та наснаги, мудрості й терпіння в усіх життєвих іспитах, заслуженої поваги та подяки людей», - каже Ростислав Тимків, начальник відділу у справах дітей Львівської міської ради.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...