• Головна
  • У Львові біля приміщення факультету ЛНУ імені Івана Франка невідомі виклали з квітів «Дякуємо, професоре!»
17:28, 24 вересня 2013 р.

У Львові біля приміщення факультету ЛНУ імені Івана Франка невідомі виклали з квітів «Дякуємо, професоре!»

Із розкиданих листівок стало відомо, що у такий оригінальний  спосіб невідомі подякували професору Мар’яну Житарюку, котрий днями написав заяву про вихід з Національної спілки журналістів України -- на знак протесту проти перетворення спілки інструмент цькування неугодних журналістів та незалежних газет, - пише Експрес онлайн

Мар’ян  Житарюк – людина, яку у журналістських колах знають  як чесного, професійного і принципового фахівця свої справи. Певний час він працював журналістом у декількох провідних газетах країни, згодом почав займатись науковою роботою, став  кандидатом філологічних наук, доктором наук із соціальних комунікацій, професором кафедри зарубіжної преси та інформації.

Сьогодні викладає у двох  українських вузах, є автором декількох начальних курсів, має значний науковий здобуток.

Головний редактор газети "Експрес" Ігор Починок  назвав вчинок професора Мар"яна Житарюка "сміливим і мужнім вчинком, блискучою лекцією з уроку людської порядності".

У місцевій спілці вихід професора із її лав відразу засудили.  Але це нікого не здивувало, адже Спілку журналістів на Львівщині  очолює колишній начальник відділу внутрішньої політики облдержадміністрації. І його заступник – теж… колишній начальник відділу внутрішньої політики облдержадміністрації. Обидві особи – кадрові функціонери часів Кучми, коли найголовнішим завданням відділів внутрішньої політики було впровадження у життя сумнозвісних «темників». 

У соціальних мережах з'явилось повідомлення, що надпис квітами виклали представники міжнародної неформальної професійної мережі "Акція вільних журналістів" -- на знак подяки за громадянський вчинок.

0017_dyakuyemo_profesore_stanchak

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...