• Головна
  • Дев’ятеро дітей навчаються в школах Львова за системою інклюзивної освіти
13:51, 20 вересня 2013 р.

Дев’ятеро дітей навчаються в школах Львова за системою інклюзивної освіти

Цьогоріч дев’ять підопічних Центру «Джерело» навчаються у львівських школах за принципом інклюзивної освіти. Це діти першого, другого і третього класів. Про це повідомив директор Львівського міського центру реабілітації «Джерело» Мирослав Николаєв.

«Задля реалізації політики доступності і безбар’єрності в нашому місті працюють установи по наданню реабілітаційних соціоадапційних послуг, серед яких Львівський міський центр реабілітації «Джерело». Установу утворено за ініціативи управління соціального захисту Львівської міської ради наприкінці 2007 року як Комунальну реабілітаційну установу змішаного типу, що стало початком спільної роботи в сфері реабілітації людей з розумовою неповносправністю, адже Центр запрацював на базі тоді вже діючої Благодійної установи Навчально-реабілітаційний центр «Джерело». Такий, крок уможливив, окрім залучення як власних так і міських бюджетних коштів на діяльність, впровадити інноваційні моделі існуючих практичних реабілітаційних методик.

Сьогодні в нашому Центрі на програмах реабілітації перебуває 140 осіб з особливими потребами віком від 3 до 35 років», - каже Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Цьогоріч дев’ять наших підопічних навчаються у львівських школах за принципом інклюзивної освіти. Це діти першого, другого і третього класів. Важливо, щоби діти мали можливість навчатись, здобувати знання, адже особливі потреби не повинні бути бар’єром у здобутті знань та вмінь. Сподіваюсь, що з року в рік наше суспільство все більше буде інтегроване до уставлених стандартів життя громади високо розвинутих країн світу», - додав Мирослав Николаєв, директор Львівського міського центру реабілітації «Джерело».

Довідка

Інклюзивне навчання - система освітніх послуг, базована на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, яка передбачає навчання в умовах загальноосвітнього закладу. Мета інклюзивного навчання - реалізація права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізація та інтеграція у суспільство, залучення сім’ї до участі у навчально-виховному процесі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...