• Головна
  • «Співпраця Німеччини з Львовом - це успішно вкладені гроші», - Посол Німеччини
12:33, 13 вересня 2013 р.

«Співпраця Німеччини з Львовом - це успішно вкладені гроші», - Посол Німеччини

 

Сьогодні міський голова зустрівся із Надзвичайним і Повноважним послом Німеччини в Україні доктором Крістофом Вайлем. Під час зустрічі обговорювали питання співпраці Львова з товариством GIZ, розвиток конференц-туризму та Європейський тиждень мобільності, який стартує у понеділок, 16 вересня, та триватиме до 22 вересня.

«Мені дуже приємно, що львів’яни вже сьогодні насолоджуються велорухом по вул. Науковій, по вул. Стрийській та вул. Липинського, по інших ділянках. Нам не треба офіційних відкриттів, ми, як львів’яни, так і гості міста, просто любимо їздити ровером. Ми домовились з паном Послом, що наступного разу, коли він приїде і буде хороша погода, то ми порівняємо велосипедні доріжки у Львові та інших, німецьких містах.

Сьогодні я би хотів подякувати нашим німецьким колегам за допомогу. Мова йде про велику консультаційну, технічну, а також фінансову підтримку. У нас дуже амбітні плани. До кінця цього року у Львові буде збудовано 50 км окремих велодоріжок, і в планах до 2020 року - 268 км велодоріжок, щоб з питань мобільності Львів нічим не поступався Фрайбургу чи Мюнхену», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Можна сказати, що між Німеччиною і вашим містом існують особливі, дружні відносини. Я у цьому році уже втретє у вашому чудовому місті. Цього разу було 3 дуже важливі приводи для цього: з одного боку це прем’єра вистави Донецького оперного театру, з іншого боку - наш намір сьогодні сісти на велосипед і випробувати нову велосипедну доріжку на вул. Науковій, і, нарешті, Книжковий Форум.

Ви дружньо відгукнулись на адресу товариства Німецького співробітництва про ваші спільні плани зробити міський рух здоровішим для громадян, екологічнішим і приємнішим. Такі проекти завжди можуть бути успішними лише в тому разі, коли партнери знаходять спільну мову і якщо вони зосереджено працюють на досягнення свої  мети. Саме таке відчуття у нас, коли ми говоримо про ваше місто. Це стосується і проекту із реконструкції історичної частини міста.

У Німецькому місті Фрайбург третина руху здійснюється на велосипедах. Фрайбург - це зелене місто у Німеччині, він є піонером, орієнтиром для всіх на моїй батьківщині. Я гадаю, що Львів стане лідером «велоперегонів» у вашій країні», - зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні доктор Крістоф Вайль.

Також під час зустрічі обговорили виставу «Летючий голландець» Донецького оперного театру, яку вчора ставили на сцені Львівської опери, а також новий низькопідлоговий трамвай «Електрон», який є продуктом співпраці німецького та українського бізнесу.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...