• Головна
  • День Конституції: як відзначатимуть у Львові
16:17, 24 червня
Надійне джерело

День Конституції: як відзначатимуть у Львові

День Конституції: як відзначатимуть у Львові

У п'ятницю, 28 червня, у Львові з нагоди 28-ї річниці прийняття Конституції України відбудеться "Автопробіг Єдності" та урочисте підняття державного прапора України

У автопробігу візьмуть участь 28 автомобілів екстрених служб, волонтерських та ветеранських організацій, військових формувань тощо. Автопробіг стартує об 09:18, в той час, коли 28 років тому була прийнята Конституція України. Він проїде символічним маршрутом від вулиці Пилипа Орлика, проспектами В’ячеслава Чорновола та Свободи.

Після прибуття автоколони на вулицю Винниченка, у сквері "На Валах", відбудеться урочиста церемонія підняття державного прапора України за участі керівництва області й міста, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також гостей та жителів Львова.

"28 машин у колоні символізують 28 років з часу прийняття Основного Закону. Зрештою, сам маршрут теж є символічним. Від вул. Пилипа Орлика, якого вважають автором першої у світі Конституції і до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, який був одним з співтворців сучасної Конституції України. В часі війни маємо пам'ятати, що положення Конституції сьогодні наші військові захищають у важких та кровопролитних боях", – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Читайте також: Ярмарок на Івана в Гаю: куди піти у Львові 29-30 червня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#день_конституції_у_львові #день_конституції_львів #програма
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...