• Головна
  • Завтра Львів попрощається із захисниками Юрієм Заяцем та Степаном Матвіївим
17:31, 22 травня

Завтра Львів попрощається із захисниками Юрієм Заяцем та Степаном Матвіївим

Завтра Львів попрощається із захисниками Юрієм Заяцем та Степаном Матвіївим

У четвер, 23 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Юрієм Заяцем та Степаном Матвіївим, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Юрій Заяць (22.07.1981-16.05.2024) Львів’янин.  

Навчався у Ліцеї № 51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького.

Після завершення навчання працював водієм у компанії «Shell». У вільний час захоплювався рибальством та автомобілями. За словами рідних, був надзвичайно доброю людиною.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність бойового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів до складу 111-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Мужньо виконував бойові завдання із захисту суверенітету та незалежності держави на Донеччині.

У Юрія Заяця залишилися мама, дружина, двоє доньок та брат.

Степан Матвіїв (27.12.1980-15.05.2024) Уродженець села Любині Львівської області.  

Навчався у Гумниському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Згодом вступив до Державного навчального закладу «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг». Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників.

Працював у будівельній сфері, у подальшому – у сфері транспортних послуг. У вільний час захоплювався автомобілями і всім повʼязаним з ними. Мав чудове почуття гумору, був дуже позитивним та комунікабельним – легко знаходив спільну мову з людьми та був справжнім авторитетом для дітей.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Степана Матвіїва залишилися батьки, дружина, четверо дітей та дві сестри.

Читайте також: У Львові на залізничному вокзалі відкрили інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ, - ФОТО



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #захисники #прощання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,03
41,07
EUR
44,18
44,24
PLN
10,10
10,14
Оголошення
live comments feed...