• Головна
  • Кабмін вніс зміни у порядок вручення повісток
12:30, 18 травня
Надійне джерело

Кабмін вніс зміни у порядок вручення повісток

Кабмін вніс зміни у порядок вручення повісток

Своєю постановою №560 Кабмін вніс зміни до положення про порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Зокрема, у постанові йдеться про те, яким чином вручатимуть повістку і що вважатиметься підтвердженням того, що військовозобов'язаний її отримав.

- Якщо повістку вручили особисто, то особа має підтвердити це підписом. Також передбачається відеозапис вручення повістки, зокрема відеозапис доведення акта відмови від отримання повістки, а також відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки;

- Якщо повістку надіслали поштою, і чоловік фізично відсутній за адресою, вказаній у ТЦК, у поштовому повідомленні буде повідомлено про те, що він був оповіщений військкоматом.

Повістка вважається врученою:

- у день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;

- у день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи.

Ця норма набувала чинності сьогодні, 18 травня.

Нагадаємо, зо сьгодні набув чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним, протягом 60 днів (від 18 травня по 16 липня 2024 року включно) всі військовозобов'язані повинні оновити свої дані – телефон, електронну пошту, за наявності, та фактичне місце проживання. Це можна зробити трьома способами – через ТЦК, ЦНАП або застосунок "Резерв+".

Читайте також: Генштаб: за минулу добу на фронті відбулося 101 бойове зіткнення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#україна #закон #мобілізація #постанова #повістки #вручення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...