• Головна
  • Частина шкіл Львівщини не має укриттів для складання НМТ
17:40, 21 квітня
Надійне джерело

Частина шкіл Львівщини не має укриттів для складання НМТ

Частина шкіл Львівщини не має укриттів для складання НМТ

НМТ на Львівщині у 2024 році проводитимуть в укриттях. Проте наразі є громади, які не облаштували укриття, щоб випускники могли безпечно складати тест. Це може збільшити тривалість складання тесту, або ж його можуть перенести на інший день у разі повітряної тривоги.

Про це розповів керівник департаменту освіти й науки Львівської ОДА Олег Паска, повідомляє “Твоє місто”.

«Уявіть себе на місці випускника. Тільки починається НМТ і тут звучить тривога. В такому випадку одинадцятикласник повинен пройти в укриття і бути там до завершення тривоги. Є два варіанти продовження цієї ситуації: або випускник під час нетривалої тривоги буде сидіти і хвилюватися чи правильно він закрив тест, чи збереглись дані. Якщо ж тривога буде дуже довгою, то прийдеться складати НМТ в інший день», – пояснив Олег Паска.

Він підкреслив, що потрібно обладнати укриття, в яких випускники будуть складати тест. Частина громад уже це зробила, проте не всі. Обласна адміністрація обіцяє опублікувати списки цих громад, якщо вони не облаштують укриття за два тижні.

«Звертаюся до окремих голів територіальних громад, які ще не повною мірою усвідомили всю відповідальність. Перейміться тим, як наші діти і в яких умовах вони будуть складати мультитест. Я сподіваюся, що через два тижні нам не доведеться публікувати на сторінці департаменту перелік тих громад, які ще не змогли чи не захотіли забезпечити відповідні умови», – додав Олег Паска.

“Твоє місто” додає, що, аби проводити навчальний процес, близько третини шкіл Львівської області облаштували найпростіші укриття на перших поверхах, бо зробити це у підвальних приміщеннях з різних причин неможливо. Станом на сьогодні багатьом з цих шкіл не погоджують акти обстеження і згодом вони можуть перейти на дистанційне навчання.

Нагадаємо, основна сесія НМТ триватиме з 14 травня по 25 червня, а додаткова – з 11 по 19 липня.

Читайте також: Два університети Львова увійшли у світовий рейтинг

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #школи #нмт #укриття
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...