• Головна
  • Зарплата і робота: що влаштовує більше – дослідження
20:04, 5 вересня 2013 р.

Зарплата і робота: що влаштовує більше – дослідження

Офісні співробітники більше задоволені своєю роботою загалом, ніж рівнем її оплати. За даними опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua, рівень задоволеності і роботою, і зарплатою значно вищий у сферах консалтингу, інформаційних технологій і телекомунікацій. А не задоволені своїм доходом і працевлаштуванням працівники готельного і ресторанного бізнесу, банків, страхових компаній і сфери фінансових послуг.

Професійна активність працівника залежить від багатьох факторів, одним із яких є задоволеність працею. Мотивація впливає і на якість його роботи, і, як наслідок, на можливості кар’єрного зростання. Якщо робота задовольняє не лише фінансові потреби, але й відповідає внутрішнім потребам, тільки в тому випадку людина відчуває задоволеність роботою в цілому. А це, в свою чергу, сприяє професійному розвитку й самореалізації.

У середньому по десятибальній шкалі український офісний співробітник оцінює свій рівень задоволеності роботою на тверду шестірку. А ось зарплата влаштовує тільки на 5 балів. У цьому думка і чоловіків, і жінок сходиться. Кожен 10-тий працівник абсолютно не задоволений своєю зарплатою, а кожного 5-того вона суттєво не влаштовує.

Ще раз можемо впевнено заявити: офісні працівники люблять роботу не за гроші. Більш ніж на половину оплата праці задовольняє фінансові потреби 43% опитаних, а цілком — усього лише 3% офісних співробітників. При цьому, як не крути, але задоволеність роботою в цілому серед опитаних суттєво вища. Уже 64% респондентів більш ніж на половину влаштовує фінансові потреби 43% опитаних, а повністю — всього лише 3% офісних співробітників. При цьому, як не крути, але задоволеність роботою загалом серед опитаних суттєво вища. Уже 64% респондентів більш ніж на половину влаштовує їх робота, а кожен третій оцінив задоволеність роботою на 7 балів і більше.

Залежно від сфери діяльності рівень задоволеності зарплатою і роботою відрізняється. Значно більше, у порівнянні з усіма офісними співробітниками, люблять саму роботу, а не гроші, представники сфери послуг. А ось працівників у сферах торгівлі й агробізнесу навпаки, зарплата радує сильніше, а ось сама робота — значно менше. Більше за всіх задоволені й своєю роботою, і зарплатою офісні співробітники у сферах консалтингу, інформаційних технологій і телекомунікацій.

йййй

 

Не задоволені як своєю роботою, так і зарплатою працівники готельного і ресторанного бізнесу, банків, страхових компаній і сфери фінансових послуг. Хотіли би більш цікавої і високооплачуваної роботи працівники сфери виробництва, будівництва і нерухомості. Судячи з низьких оцінок, робота в цих профсферах і розмір фінансової винагороди лише частково влаштовує співробітників.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в липні 2013 року. Загалом було опитано 1895 респондентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...