• Головна
  • На Львівщині знайшли нові місця зростання червонокнижного шафрану Гейфеля
14:46, 25 березня
Надійне джерело

На Львівщині знайшли нові місця зростання червонокнижного шафрану Гейфеля

На Львівщині знайшли нові місця зростання червонокнижного шафрану Гейфеля

У березні на території філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України», в Червоноградському районі відбулись кількаденні наукові обстеження неподалік хутора Рокитна села Волиця (Двірцівська), сел Бутини та Куличків.

У результаті, там знайшли три нові осередки зростання реліктової малополіської популяції шафрану Гейфеля, занесеного до Червоної книги України. Загальні площа становить понад 100 га, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів області.

Науковці Національного лісотехнічного університету та ЛНУ імені Івана Франка, з’ясували, що малополіська популяція шафрану Гейфеля розташована куртинно на площі орієнтовно 2000 га в межах шести лісництв філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

«Станом на сьогодні популяція потребує більш детальних обстежень, детальних картувань та термінового впровадження заходів з обмеження рубок лісу з метою охорони та збереження виду. Адже суцільні рубки головного користування та суцільні санітарні рубки лісу дуже негативно впливають на популяцію рослин, призводять до зміни умов освітлення та їх знищення», – розповів начальник управління охорони природних ресурсів департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Андрій Сенюк.

Читайте також: Львівщина третя в Україні область за рівнем туберкульозу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #ліс #шафран #червонокнижний #вирубки
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...