• Головна
  • На Львівщині вшанували пам’ять січовиків Карпатської України
17:10, 17 березня
Надійне джерело

На Львівщині вшанували пам’ять січовиків Карпатської України

На Львівщині вшанували пам’ять січовиків Карпатської України

Сьогоді на Верецькому перевалі відбулися заходи з вшанування полеглих січовиків Карпатської України.

Про це повідомила Львівська обласна рада. Декілька сотень полонених угорськими підрозділами січовиків Карпатської України було розстріляно у 1939 році за те, що вони боролися за незалежність рідної землі.

Спільною молитвою представники влади та громадськості, народні депутати та депутати Львівської обласної ради, військові вшанували пам’ять січовиків та поклали квіти і лампадки до їхніх могил.

Голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета розповів, що тут, на загальнонаціональному місці пам’яті, поховано останки 22 січовиків, які зі зброєю в руках відстоювали свою землю. Загалом, за різними даними, після окупації Закарпаття було полонено та потім розстріляно близько 600 осіб.

Меморіальне кладовище Героїв Карпатської України на Верецькому перевалі облаштовано у 2017 році за ініціативи Львівської обласної ради.

«Цей рік є особливим. У 2024 році ми відзначаємо 85-ті роковини проголошення Карпатської України, а сьогодні, 17 березня, ми відзначаємо 150-річчя від дня народження Августина Волошина – президента Карпатської України, видатного Українця, який є у пантеоні слави справжніх борців за волю і незалежність України. Як і тоді, так і зараз – кращі сини кладуть голови за свою державу. Маємо пам’ятати наших Героїв і вшановувати їх подвиг», – зазначив Святослав Шеремета.

Читайте також: У Львові прооперували дитину з рідкісним синдромом

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #верецький #перевал #січовики #пам'ять
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...