• Головна
  • Львів попрощається із захисником Тарасом Сорокою
17:57, 17 березня
Надійне джерело

Львів попрощається із захисником Тарасом Сорокою

Львів попрощається із захисником Тарасом Сорокою

У понеділок, 18 березня, Львів попрощається з військовослужбовцем Тарасом Сорокою, який загинув в бою, захищаючи Україну від російських окупантів.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Тарас Сорока (позивний «Птаха» народився 15 листопада 1974 року, повідомляє Львівська обласна рада. Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Здобув освіту у Львівському професійно-технічному училищі №31 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище побутового обслуговування»). Після завершення навчання проходив військову службу.

У мирний час працював у Польщі та Німеччині у будівельній сфері. За словами рідних, був «надзвичайно добрим чоловіком та люблячим батьком». Тарасу Сороці подобалося відпочивати із дружиною у Карпатах, також у вільний час любив готувати.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 7-го прикордонного Карпатського загону.

З початком повномасштабного вторгнення боронив суверенітет і територіальну цілісність держави у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Спершу боровся з окупантами на Сумщині та Харківщині, а в 2023 році виконував бойові завдання у «гарячих точках» Луганщини та Донеччини, зокрема, у м. Бахмут. Героїчно проявив себе, неодноразово беручи участь у прямих боях із загарбниками.

У Тараса Сороки залишилися мама, дружина, син та брат.

Читайте також: За добу Сили оборони знищили 1160 окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів прощається #захисник #похорон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...