• Головна
  • У Львові відбудеться вечір пам’яті загиблого на війні поета Юрія Руфа
16:55, 13 березня
Надійне джерело

У Львові відбудеться вечір пам’яті загиблого на війні поета Юрія Руфа

У Львові відбудеться вечір пам’яті загиблого на війні поета Юрія Руфа

У четвер, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. В цей день о 15.00 у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на вулиці Генерала Чупринки, 85, відбудеться вечір пам'яті Юрія Руфа (Дадака).

На подію запрошують усіх охочих мешканців міста. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«14 березня – день тих, хто виборює волю українського народу за покликом серця, і ми не вправі забувати тих, які віддали найдорожче – своє життя за нас, наших дітей та майбутнє нашої країни. В цей день хочемо подякувати усім Захисникам та Захисницям і поринути в українську поезію сучасності, автором якої є Юрій Руф (Дадак) – боєць 24-ї окремої механізованої бригади, який загинув 1 квітня 2022 року на Луганщині. Для когось це буде знайомство з поетом-добровольцем, хтось надихнеться знайомими віршами, які не раз мотивували та надихали. Переконані, що вірші Юрія Руфа не залишать байдужими нікого», – коментують у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Вірші Юрія Руфа читатиме українська поетеса, військова письменниця Ольга Донеччанка. Також під час події виконають декілька пісень.

Юрій Руф – український поет, письменник, вчений, громадський діяч, засновник літературного проєкту «Дух Нації». Народився 1980 року на Тернопільщині. Серед публікацій: «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015). Поезію Юрія включали до українських сучасних націоналістичних поетичних збірок «Голос крові» (2013) і «Відлуння свинцевих громовиць» (2015).

Юрій Руф жив у Львові, він батько двох дітей. З перших днів війни, будучи резервістом другої групи, пішов добровольцем на фронт. У лавах львівської 24-ї бригади воював на Луганщині. Загинув 1 квітня 2022 року.

Читайте також: Офіцерку військкомату на Львівщині оштрафували на 51 тис. грн за хабарництво

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #руф #вечір #поет #пам'ять
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...