• Головна
  • Спортивні школи Львівщини запрошують на тренування воїнів-ветеранів
17:05, 9 березня
Надійне джерело

Спортивні школи Львівщини запрошують на тренування воїнів-ветеранів

Спортивні школи Львівщини запрошують на тренування воїнів-ветеранів

У межах «Ліги Нескорених» військові ветерани можуть безкоштовно займатися різними адаптивними видами спорту, які розроблені для людей з інвалідністю.

Відкриті тренування для військових започаткували в Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Кутенка, повідомляє Львівська ОВА. Минулого тижня відбулося заняття з пауерліфтингу, а цього – з самбо. Загалом, військові ветерани у цьому закладі можуть обрати для себе найцікавіший з дев’яти видів спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, важка атлетика, велоспорт, боротьба самбо, гандбол, плавання, стрибки у воду та водне поло.

«У межах «Ліги Нескорених» військові ветерани можуть безкоштовно займатися різними адаптивними видами спорту. Це такі види спорту, які розроблені для людей з інвалідністю. Їх адаптують під кожну конкретну групу осіб, в залежності від їхніх можливостей. Змагання відбуваються проти суперників, у яких аналогічні чи схожі травми», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Тренування для військових ветеранів у межах «Ліги Нескорених» уже проводять у Дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт» та відтепер – у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Кутенка.

Невдовзі до проєкту доєднаються також Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Веслярик» та Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа імені Дмитра Сидорука.

«Ліга Нескорених» – це проєкт управління молоді та спорту Львівської ОВА, націлений на фізичну та психологічну реабілітацію військових через спорт. Він передбачає проведення відкритих тренувань, змагань з різних видів спорту, покращення спортивної інфраструктури відповідно до потреб наших захисників та захисниць. Заняття доступні як для людей з інвалідністю, так і для здорових.

Читайте також: За добу ЗСУ знищили 850 російських окупантів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #нескорені #ветерани #спорт #ова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...