• Головна
  • Мультипредметний тест на Львівщині проведуть в укриттях
15:14, 8 березня
Надійне джерело

Мультипредметний тест на Львівщині проведуть в укриттях

Мультипредметний тест на Львівщині проведуть в укриттях

У 2024 році національний мультипредметний тест проводитимуть в укриттях.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

«Цього року національний мультипредметний тест ми вирішили провести в укриттях. Це потрібно для того, щоби учні могли спокійно почати й завершити тест. Бо коли з'являється сигнал тривоги, зумовлений агресивними діями російської федерації, учні змушені переривати проходження тесту і спускатися в укриття. А тривала тривога взагалі призводить до перенесення тестування та стає причиною додаткового хвилювання учнів», – наголосив Олег Паска.

Допомогти з проведенням НМТ в укриттях, забезпечивши відповідною технікою, погодились Львівський національний університет ім. І. Франка, Національний університет «Львівська Політехніка», Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, Українська академія друкарства, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, коледжі, школи й громади Львівщини. «Тестування в укриттях проводяться вже кілька років у Запорізькій області. Зараз над проведенням тесту в укриттях працює Харківська, Дніпровська, Рівненська та інші. Департамент освіти і науки Львівщини також поставив амбітну мету всіх розмістити в укриттях.

Це хороші, сухі, світлі, укриття, де буде дротовий інтернет і хороша вентиляція», – пояснила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Реєстрація на тест починається 14 березня і триватиме до 11 квітня 2024 року.

Усі, хто планує вступати на навчання до закладів вищої освіти, мають здати 4 предмети. Обов'язковими будуть українська мова, математика та історія України. Четвертий предмет можна обрати самостійно: фізику, хімію, біологію, географію, українську літературу або іноземну мову (англійську, німецьку, французьку або іспанську).

Триватиме тестування 4,5 години. Кожен учасник має створити персональний кабінет УЦОЯО (testportal.gov.ua) персональний кабінет. Скористатися інструкцією і внести свої персональні дані в електронній формі, а також завантажити копії паспорта, ID-картки, ідентифікаційного коду.

Для випускників минулих років – документ про середню освіту, а для тих, хто закінчує навчальний заклад – відповідну довідку. Для тих, хто потребує особливих умов, потрібно подати довідку від закладу охорони здоров'я форму 086-3/0. Для тих, хто одружується, копію документа про зміну прізвища. Всі документи подаються в електронній формі.

Також НМТ планують провести за кордоном.

У Національному університеті «Львівська політехніка» працюватиме пункт реєстрації на НМТ за адресою м. Львів, вул. Карпінського, 2/4, І навч. корпус, каб. 302. Телефони гарячої лінії Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (032)2422660; (067)6734981.

Читайте також: Біля Львова збудують мотель та кафе

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нмт #нмт_на_львівщині #мультитест_на_львівщині
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...