• Головна
  • Львівські медики врятували немовля з кашлюком та двобічною пневмонією
16:10, 7 березня
Надійне джерело

Львівські медики врятували немовля з кашлюком та двобічною пневмонією

Львівські медики врятували немовля з кашлюком та двобічною пневмонією

Лікарі Центру дитячої медицини "Охматдиту" виходили новонароджену дівчинку Олесю. Через кашлюк та двобічну пневмонію немовля закашлювалось, мало зупинки дихання, а шкіра набувала синюшного відтінку.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Центру дитячої медицини "Охматдиту".

Олеся з Самбора — друга дитина в сім'ї. На 9 день після народження мама почула у дівчинки хрипи. У місцевій лікарні дитині поставили діагноз — пневмонія та госпіталізували. Згодом виписали додому. Але у дівчинки почався сильний кашель.

“Кашель був настільки сильний, що дитина почала аж синіти. Сімейна лікарка сказала зразу їхати до львівського “Охматдиту”, — каже мама Олесі Марʼяна.

Спеціалісти Центру провели обстеження та поставили діагноз — двобічна пневмонія та кашлюк.

“Дитина поступила до нас у віці 18-ти днів зі скаргами ціанозу (посиніння), зупинки дихання та закашлювання. Стан був настільки важким, що ми одразу госпіталізували маля до реанімації, де вона перебувала 9 днів. З анамнезу знаємо, що старша дитина не вакцинована від кашлюку. Мама теж не щеплена”, — говорить керівниця Клініки захворювань та реабілітації раннього віку Роксоляна Дуб.

Навіть після переведення з реанімаційного відділення Олеся залишалась у важкому стані. Дитина отримувала їжу через зонд. Кожен рух Олесі спричиняв кашель, який супроводжувався зниженням сатурації та задишкою. Дитині постійно подавали кисень та проводили антибактеріальну терапію. У результаті лікарям вдалося виходити дівчинку.

Фахівці рекомендують матерям вакцинуватися від кашлюку на третьому триместрі вагітності. Інші члени сімʼї мають бути вакциновані згідно з календарем.

Читайте також: Львівські медики дістали зі шлунка 7-річної дитини магніти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #операція #операція_у_львові #львівська_лікарня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...