• Головна
  • У передмісті Львова забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев
15:05, 5 березня
Надійне джерело

У передмісті Львова забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев

У передмісті Львова забудовник самовільно зрізав понад 100 дерев

Йдеться про дерева на вул. Лікарській у Брюховичах. 37 рослин забудовник зрізав ще наприкінці січня, за що мав сплатити 200 тис. грн штрафу. А ще близько 70 – днями.

Незаконні дії зафіксували посадовці міськради, які у понеділок, 4 березня, навідалися на цю локацію і почули шум бензопили. Про цей факт повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Посадовець зауважив, що дозвіл на оренду ділянки забудовнику надала ще тодішня селищна рада. «Мова про комунальну ділянку, яку орендує ТЗОВ «Інтерміськбуд», а забудовує компанія з символічною назвою «Квітка». Дозвіл на оренду цій фірмі надала ще Брюховицька селищна рада. А на будівельні роботи, які нещодавно розпочалися, – Київ. Містобуди – теж з минулого», – зазначив Любомир Зубач.

Він розповів, що приблизно місяць тому забудовник самовільно зрізав там 37 дерев, маючи дозвіл на зрізку лише двох. Тоді було все зафіксовано, складено протоколи. Порушника оштрафували на 200 тис. грн.

«Забудовник не має документа, який би дозволяв вирізати на міській ділянці геть усі дерева. Попри це, під’їхавши вчора на вул. Лікарську до майбутнього житлового комплексу з голосною назвою «Під зорями», перше, що почули, – на ділянці активно різали бензопили. Недовго ми йшли на звук. І тут, як каже карний кодекс, всіх впіймали на гарячому. Частина робітників різала сосни та граби. Діаметром понад 60 см. Поруч – на купі розкрижовані дерева. А також – багаття! Так замітали сліди. Все зафільмували, зазнимкували, викликали поліцію та склали відповідні протоколи на керівника ТЗОВ», – зазначив Любомир Зубач.

Як додали в департаменті міської агломерації ЛМР, вчора на місці працював поліцейський офіцер громади та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. В їхній компетенції вносити відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні правопорушення.

Читайте також: У Львові на місці розважального центру хочуть збудувати 16-поверхівку з готелем

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #брюховичи #забудовник #самовільна #зрізка #дерева #штраф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...