• Головна
  • Львів’ян закликають не зривати первоцвіти
18:36, 4 березня
Надійне джерело

Львів’ян закликають не зривати первоцвіти

Львів’ян закликають не зривати первоцвіти

Управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради закликає мешканців громади бути свідомими – не зривати, не купувати та не дарувати первоцвіти, щоб зберегти їх природне біорозмаїття.

Краще милуватися першими весняними квітами у природніх умовах: у лісах, парках, лісопарках. Про це повідомили у ЛМР.

Підсніжник, конвалія, білоцвіт весняний, сон-трава та шафран – це далеко неповний перелік ранньоквітучих рослин, які можна зустріти на території країни.

«На превеликий жаль, рослини, які віщують прихід весни, опинились на межі вимирання. Кожна рослина є живим ланцюгом біорізноманіття, а вимирання одного виду зумовлює вимирання інших.

Усі частини рослин виконують певні функції. У квітах утворюється насіння, зриваючи їх, ми не даємо можливості рослині розмножуватись і як наслідок її чисельність різко зменшується», – пояснюють в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Зазначимо, збір та продаж рідкісних ранньоквітучих рослин заборонені Законом України «Про Червону книгу України» та Кодексом України про адміністративні правопорушення і передбачають штраф.

Тож, якщо ви виявили факт пошкодження чи продажу первоцвітів, необхідно відразу звертатися до Державної екологічної інспекції у Львівській області за номером телефону: (032)238-73-70 або у Головне управління Національної поліції у Львівській області за коротким номером – 102.

Читайте також: Понад 40% водіїв автобусів на Львівщині не вмикають валідатори

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#первоцвіти #первоцвіти_на_львівщині #первоцвіти #новини_львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...