• Головна
  • У Львові лікарі сформували піднебіння хлопчику з вродженою деформацією обличчя
12:37, 4 березня
Надійне джерело

У Львові лікарі сформували піднебіння хлопчику з вродженою деформацією обличчя

У Львові лікарі сформували піднебіння хлопчику з вродженою деформацією обличчя

Робили операцію Іллі американсько-українською командою в «ОХМАТДИТі».

Як розповідають Центрі дитячої медицини, лікарні «ОХМАТДИТ», Іллі з Хмельницької області – 11 років, він народився з цілим комплексом проблем.

У хлопчика одностороння аномалія голови, деформація кісток обличчя, м’язів, значна зміна анатомії ротоглотки, відсутність піднебіння і складний варіант синдрому Пʼєра Робена. Це – вроджена вада розвитку, яка поєднується з розщілиною піднебіння. Дітей із цією хворобою можна легко впізнати за характерними ознаками: розщілина піднебіння, недорозвинена нижня щелепа і часто западає язик. У хлопця постраждали не тільки кістки обличчя, але й вуха і зубощелепна система.

Іллі не змогли допомогти українські лікарі у Києві та Львові. У дитинстві його намагались оперувати у росії, але встановлення компресійно-дистракційних апаратів не тільки не допомогло виправити проблему, але й погіршило ситуацію.

Мама хлопчика Олеся не переставала шукати рішення і знайшла його у Центрі дитячої медицини, лікарні «ОХМАТДИТ». Сюди саме приїхали провідні спеціалісти зі США – дитячі щелепно-лицеві і пластичні хірурги з Children’s Hospital of Philadelphia. Разом з ними і склали план операції для Іллі.

Нагадаємо, провідні щелепно-лицеві хірурги зі США з 26 лютого по 1 березня оперували дітей з розщілинами піднебіння у лікарні «ОХМАТДИТ».

«Наш син – дуже сильний і мужній хлопчик, він усе терпляче витримав. Вада все життя заважала Іллі дихати, їсти, але він пристосувався. Йому було важко говорити, звуки виходили більше носом, і не всі його розуміли. Але ми не здавалися і шукали порятунок для сина, тож коли почули про американську місію, відразу приїхали до Львова, повірили лікарям, що їм вдасться закрити дефект», – розповідає мама Олеся.

В операційну йшли американсько-українською командою: хірурги Девід Лоу, Роман Огоновський, Христина Погранична, анестезіологічний супровід – Володимир Міщук. План був такий: сформувати піднебіння з власних тканин пацієнта, а саме з його щоки. Хірургам вдалося відновити анатомію. З клаптя зі щоки вони сформували повноцінне піднебіння, яке надалі ростиме разом з хлопцем. Лікарі працювали, по суті, ювелірно і використали кожен міліметр тканин щоки.

«Все добре прижилося. Далі пацієнта чекає реабілітація і пристосування до нових нормальних умов, тобто Іллі стане легше дихати, їсти, а також має покращитися мовлення», – зазначають в «ОХМАТДИТі».

Читайте також: Низка вулиць Львова залишиться без води: перелік адрес

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #операція #операція_у_львові #львівська_лікарня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...