• Головна
  • На Львівщині зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень
11:37, 4 березня
Надійне джерело

На Львівщині зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень

На Львівщині зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень

Працівники ДБР викрили організовану злочинну групу з числа керівників низки лісових та мисливських господарств Львівської області. Зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень.

Організував оборудку один  з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

До складу злочинної групи входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Однин з них нині є депутатом районної ради.

Зловмисники всупереч вимогам законодавства та перевищуючи свої повноваження організували незаконні «рубки рідколісся» на території Львівської області. 

Зокрема, посадовці протизаконно включили в проєкти організації діяльності відповідних лісогосподарських підприємств проведення «рубок рідколісся». На підставі чого у 2019-2022 роках видавались лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу. Деревина продавалась приватним підприємствам та часто вивозилась за кордон.

Організатору та семи учасникам злочинної групи вручені підозри у перевищенні службових повноважень та проведені незаконних рубок (ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. 

Читайте також: На Львівщині водій збив велосипедиста

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#незаконна_рубка_дерев #лісництво_на_львівщині #рубка_дерев #збитки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...