• Головна
  • У Львові відкрили ювілейну виставку Левка Скопа
17:14, 3 березня
Надійне джерело

У Львові відкрили ювілейну виставку Левка Скопа

У Львові відкрили ювілейну виставку Левка Скопа

У Львівському Палаці мистецтв експонують виставку з нагоди ювілею Левка Скопа, присвячену 210-річчю від дня народження Тараса Шевченка, та з нагоди 70-річчя художника.

«Кажуть, що аби знищити націю – треба знищити її культуру. Ми зараз на історичному перехресті, тому саме час культуру берегти, фіксувати і тоді наш народ не здолати», – наголосив брат Левка художник Орест Скоп.

Переглянути виставку українського мистецтвознавця можна у Львівському палаці мистецтв до кінця березня щодня з 11:00 до 17:00 години, крім понеділка.

Як зазначають у Палаці мистецтв, відкриття виставки зібрало цілий аншлаг із друзів, рідних, колег пана Левка та поціновувачів його мистецтва, що і є найкращим доказом великого таланту і внеску у мистецький світ.

«Левко Скоп не просто художник та іконописець, з 2014 року він активно волонтерить. Малює картини і їздить з ними на фронт до воїнів. Також свої роботи виставляє на аукціони, а гроші перераховує на потреби важкохворих і бійців. Після початку повномасштабної агресії Росії Лев Скоп почав малювати ще більше і передавати ікони для оборонців України», – зазначають організатори.

Паралельно відкрили виставку графіки Олексія Косатого «Лінія вогню. Фронтові замальовки», який до війни працював провідним дизайнером з експозицій Львівського палацу мистецтв, а зараз є офіцером ЗСУ і захищає Україну на фронті.

«Для нас ця подія дуже важлива. Левка картини та ікони є з багатьма бійцями на лінії фронту, а Олексій на передовій захищає нашу незалежність. Це дуже символічно», – відзначив керівник Львівського палацу мистецтв Левко Ванькович.

Оглянути виставку у Львівському палаці мистецтв можна до кінця березня щодня від 11:00 до 17:00, крім понеділка.

Читайте також: На Львівщині створили алею Героїв в пам'ять про загиблих захисників

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виставка_львів #виставка_у_львові #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...