• Головна
  • У Львові біля знищеного музею Шухевича провели теренову гру
10:03, 3 березня
Надійне джерело

У Львові біля знищеного музею Шухевича провели теренову гру

У Львові біля знищеного музею Шухевича провели теренову гру

2 березня, понад півтори сотні дітей, вихованці 8 центрів національно-патріотичного виховання Львова, взяли участь у тереновій грі, приуроченій річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Поблизу знищеного російськими атаками музею Романа Шухевича, що у Львові на Білогорщі, старшокласники змагалися зокрема у військовій підготовці, орієнтуванні, накладанні турнікетів, стрільбі, а також перевіряли свої знання з історії. Про це повідомили у ЛМР.

Під час теренової гри змагаються 15 команд, у кожній з яких по 10 учасників. Команди мають знайти 15 локацій, які розташовані у лісі. На кожній з локацій вони виконують певне завдання, серед яких орієнтування, тактична медицина, маскування, стрільба, перетягування канату. Є і незвичні завдання. До прикладу, команді необхідно розпалити вогнище та закип’ятити воду, але під час цього не можна спілкуватися між собою.

Учасники команд одразу активно взялися виконувати завдання та поспішили вибороти перемогу.

«Все дуже класно. Дуже багато активних занять: військова підготовка, ми вже були на медицині, турнікети накладали. Загалом дуже корисні навички у веселому, ігровому форматі», – розповіла Анастасія, учасниця теренової гри.

Оскільки цьогоріч теренова гра присвячена Роману Шухевичу, одним із завдань є відповісти на питання пов’язані з історією УПА та з постаттю Романа Шухевича.Нагадаємо, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 року у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей.

1 січня 2024 року російські шахеди влучили у два об'єкти національної пам'яті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Білогорщі.

Нещодавно у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Мета конкурсу – пошук найкращого проєктного рішення відновлення музею, а також розвитку прилеглої території із формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича. Зареєструватися на участь у конкурсі можна до 25 березня.

Читайте також: Кінець лютого на Львівщині був аномально теплим

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#роман_шухевич #теренова_гра #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...