Новини компаній
16:55, 29 лютого

Чому людині важко кинути пити

Новини компаній

Незважаючи на те, що наразі лікування алкоголізму Львів дуже доступне для більшості хворих, далеко не всі люди поспішають звернутись за кваліфікованою допомогою. І це доволі дивна ситуація, на перший погляд. Адже, що може бути простіше, ніж піти до лікаря та назавжди позбутись звички, яка погіршує якість життя, руйнує стосунки з людьми, викликає важкі наслідки для здоров’я? Та між тим, багато хто з алкоголіків вважає, що йому такі послуги не потрібні.

Чому людині важко кинути пити, фото-1

Якщо детальніше розглянути дане питання, то можна відокремити цілу низку причин відмови від лікування. А саме:

  • Людина вже не знає, як отримувати задоволення інакше, ніж через випивку. По суті, вона боїться втратити сенс життя, бо більше нічим не цікавиться;
  • Сформоване коло спілкування, яке складно покинути, бо можна втратити друзів. Хоча, насправді, дружби тут й немає, бо компанію пов’язує між собою виключно споживання спиртного;
  • Страх того, що під час стресу хворий не впорається з хвилюванням, йому захочеться випити аби зняти напругу, проте він не зможе цього зробити. В такі моменти цілком реальні навіть панічні атаки, і людина йде більш легким шляхом;
  • Просто звичка. Тобто, алкоголік звик жити регламентованим життям – похмілля зранку, випивка, посиденьки з друзями ввечері. Ну а ті, хто мають (поки що) роботу, чекають на кінець робочого дня, щоб швидше випити по дорозі додому.

Звичайно, є й об’єктивні причини. Наприклад, непорозуміння в сім’ї, скандали, через які людина не хоче повертатись додому, шукає приводи затриматись, і прийти вже у стані сп’яніння, коли конфлікти не викликають сильного хвилювання. Це зовсім не виправдовує алкоголіка, проте пояснює, що варто звернути увагу на даний чинник.

Що можна вдіяти, щоб побороти алкоголізм

Перш за все, варто зрозуміти, що одужання – це не вирок, навпаки, це дозволяє отримати свободу та незалежність від спиртного. До того ж, кожна пройти кодування від алкоголізму Львів на певний термін, і подивитись, як воно – мати звичайне життя, вільне від алкоголю. Така методика є досить успішною, бо людина починає дивитись на все тверезими очима, розуміти, що так краще.

По-друге, потрібно знайти гарного лікаря. І шукати його варто в клініці, а не через приватні оголошення. Різні терапевти, що діють самостійно (часто без ліцензії), не несуть жодної відповідальності за результат. Можна втратити гроші, а головне – надіє, бо при негативному результаті з’являється закономірне розчарування та зневіра до всіх наркологів.

А ось варіант з клінікою повністю себе виправдовує, адже тут професійний підхід, а лікування – комплексне. Причому починається воно з ретельного обстеження, яке показує стан здоров’я пацієнта та дозволяє підібрати найкращі лікарські засоби, в тому числі для ефективного виведення з запою Львів.

Психологічна допомога та реабілітація

Професійне лікування алкоголізму передбачає також плідну роботу з психологом. Це дуже важливо, бо дозволяє виявити та побороти причину залежності. Крім того, психолог допоможе відновити соціальні та комунікативні навички, розібратись у конфліктних ситуаціях, які виникли через алкоголізм. А ще він може підказати близьким, як правильно вести себе з колишнім алкоголіком, щоб не допустити рецидиву.

Завершальним кроком лікування є реабілітація, яка дозволяє підготувати людину до нового життя. Під час даного етапу пацієнт адаптується, відновлює втрачені зв’язки, вчиться заново взаємодіяти з оточуючими. Тому цей крок пропускати не можна, інакше ефективність лікування знизиться.

Записатись до нарколога на консультацію можна за телефонами: + 38 (096) 765 35 77 та + 38 (099) 527 59 60.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікування алкоголізму Львів #Центр «Сім доріг»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...