• Головна
  • У Львові відкрили центр легеневої гіпертензії
17:10, 29 лютого
Надійне джерело

У Львові відкрили центр легеневої гіпертензії

У Львові відкрили центр легеневої гіпертензії

Центр легеневої гіпертензії працюватиме на базі кардіохірургічного відділення дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Його відкрили напередодні Міжнародного дня рідкісних захворювань, до яких належить легенева гіпертензія.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Легенева гіпертензія – це патологічне підвищення тиску в легеневій артерії, що зумовлене звуженням легеневих судин та, в подальшому, призводить до збільшення навантаження на праві відділи серця, а іноді й до порушення функцій органу. Зустрічається хвороба в 6 дітей на 1 мільйон. Таким пацієнтам потрібен контроль спеціалістів, належне лікування та доступ до сучасних медичних препаратів. Без усього цього захворювання може швидко прогресувати і призвести до інвалідизації чи навіть загибелі дитини.

«У новоствореному центрі на базі нашої кардіохірургії діти зможуть отримувати як амбулаторну, так і стаціонарну допомогу. На сьогодні, на щастя, є великий вибір ліків в Україні. А в нас є добра матеріально-технічна база для лікування, висококласні апарати ЕХО-кардіографії, є можливість проводити катетеризацію відділів серця, щоб встановити тип легеневої гіпертензії. Усе це тепер можна робити в єдиному місці», – зазначила Ольга Пастернак, керівниця центру легеневої гіпертензії дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Втілити ідею відкриття центру вдалося за підтримки Благодійного фонду «Сестри Даліли» та ГО «Асоціація рідкісного захворювання України – легенева гіпертензія». Ці організації допомогли з медичними препаратами та спеціальними апаратами для лікування пацієнтів.

Більшість хворих на легеневу гіпертензію лікуються у кардіохірургів. Тому на базі кардіохірургічного відділення і працюватиме новостворений центр. Однак, для цього захворювання характерна ще й поява супутніх патологій. Боротися з ними буде мультидисциплінарна команда центру легеневої гіпертензії: кардіологи, пульмонологи, педіатри, хірурги, отоларингологи та інші фахівці лікарні святого Миколая.

До слова, на Львівщині станом на зараз є 11 маленьких пацієнтів з легеневою гіпертензією. Попри те, що захворювання невиліковне, за умови отримання належної допомоги, з ним можна навчитися жити, запевняють лікарі.

 Читайте також: У Львові тимчасово перекрили вулицю Драгоманова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#центр_легеневої_гіпертензії #новини_львова #новини_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...