• Головна
  • У Львові проведуть теренову гру навколо музею у Білогорщі, який знищили російські шахеди
16:15, 24 лютого
Надійне джерело

У Львові проведуть теренову гру навколо музею у Білогорщі, який знищили російські шахеди

У Львові проведуть теренову гру навколо музею у Білогорщі, який знищили російські шахеди

2 березня у Львові пройде велика теренова гра, приурочена річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Захід організовує управління освіти Львівської міської ради спільно з національною скаутською організацією «Пласт», повідомила пресслужба ЛМР.

«Участь у тереновій грі візьме близько 200 учнів наших шкіл. Заохочуємо бажаючих активно долучатися до події», - анонсував начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Теренова гра — це особливий вид пластового заняття. Це рольова або сценарійна гра, яка відбувається на відкритому терені за чіткими правилами. Всі ігри відповідають леґенді табору і конкретно темі дня, в який вони проводяться.

Нагадаємо, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 р у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей. 1 січня 2024 року російські шахеди влучили у два об'єкти національної пам'яті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Білогорщі.

До кінця місяця у Львівській міськраді також мають оголосити архітектурний конкурс для відновлення музею. Фахівці наполягають, об’єкт повинен поєднувати як автентичні, так і модерні елементи.

Читайте також: У львівській Ратуші одружився військовий, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#теренова_гра #музей_у_білогорощі #роман_шухевич
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...