• Головна
  • На Львівщині відкрили меморіальні дошки одинадцятьом захисникам
16:14, 20 лютого

На Львівщині відкрили меморіальні дошки одинадцятьом захисникам

На Львівщині відкрили меморіальні дошки одинадцятьом захисникам

Сьогодні на Львівщині відкрили меморіальні дошки, які розмістили на закладах освіти, де колись навчались військовослужбовці.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Львівський район

У Семенівському ліцеї Пустомитівської громади відкрили п’ять меморіальних дошок жителям Семенівського старостинського округу, які загинули при виконанні військового обов’язку у війні з російським агресором – Русланові Нирову, Івану Вуйцику, Миколі Дев’ятникову, Михайлові Шараварі, Павлові Жидику, Сергієві Матішинцю та Володимиру Павлишину.

Стрийський район

У селі Садки Ходорівської громади увіковічнили памʼять про загиблого земляка. На фасаді Народного дому відкрили меморіальну дошку загиблому Тарасу Павлюку. У 2014 році чоловік був учасником АТО, за що його нагородили орденом.

Під час повномасштабного вторгнення служив солдатом, помічником гранатометника в Східному оперативно-територіальному обʼєднанні Нацгвардії України. Загинув у бою у селищі Кузьмине Сєвєродонецького району Луганської області. Право відкрити меморіальну дошку надали матері та дочці загиблого військовослужбовця.

У селі Крушельниця Сколівської громади меморіальну дошку відкрили захиснику України Івану Яворському. Її встановили на фасаді Крушельницького ЗЗСО I-II ст. Чоловік загинув 19 червня 2022 року, на Донеччині. Право відкрити меморіальну дошку надали матері та брату Героя.

У селі Верхнячка Славської громади відкрили меморіальну дошку Роману Лазівському. З перших днів повномасштабної війни він вступив до лав роти охорони, згодом був переведений до однієї з бригад Збройних Сил України де займав посаду командира відділення. Виконуючи бойове завдання, загинув в районі міста Бахмут.

Червоноградський район

У селі Щуровичі Лопатинської громади відкрили пам’ятну дошку Михайлу Редьці. Дошку розмістили на фасаді місцевої загальноосвітньої школи, де навчався воїн. Михайло загинув 25 вересня 2022 року при штурмі міста Ямпіль на Донеччині. Захиснику було 38 років.

Читайте також: День Героїв Небесної Сотні: вшанування пам'яті та історія

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#меморіальні_таблиці_захисникам #таблиці_львів #меморіальні_таблиці
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...