• Головна
  • Вибір ортопедичного матраца: як купити та не помилитися
Новини компаній
11:23, 23 січня

Вибір ортопедичного матраца: як купити та не помилитися

Новини компаній

Ортопедичні матраци — це не розкіш, як багато хто вважає, а необхідність. Вироби допомагають спокійно спати без болю у спині та суглобах, завдяки оптимальній жорсткості, приємній конструкції та анатомічним властивостям. Спальні аксесуари з ортопедичним ефектом чудово розслаблюють м’язи та знижують навантаження на спину під час сну. Навіть якщо ви маєте проблеми з хребтом або суглобами — правильний матрац може значно покращити стан та позбавити неприємних відчуттів під час відпочинку. Однак важливо правильно підібрати виріб, тому у цій статті ми розповімо про найважливіші критерії вибору.

Навіщо потрібен ортопедичний матрац та його основні функції

Ортопедичні матраци — вироби з різноманітним наповненням та товщиною. Вони виконують відразу декілька важливих функцій:

  • Підтримка хребта у фізіологічному положенні, що є ефективною профілактикою розвитку сколіозу та інших захворювань опорно-рухового апарату.
  • Розподіл навантаження на тіло рівномірно, що допомагає уникнути болю в області спини та шиї.
  • Профілактика розвитку захворювань хребта, артриту та остеохондрозу.
Вибір ортопедичного матраца: як купити та не помилитися , фото-1

Важливо зазначити, що ортопедичний та анатомічний матрац — це різні поняття. Анатомічний спроєктований з основною функцією адаптації до форми тіла, що гарантує абсолютний комфорт під час сну, ортопедичний же підтримує конкретні зони у правильному фізіологічному положенні.

Основні наповнювачі ортопедичних матраців

Сьогодні купити матрац ортопедичний можна з різними наповнювачами: натуральними та штучними. Обидва варіанти є надійними, довговічними та екологічно безпечними. Однак матеріали різні за складом та властивостями, серед найпопулярніших варто відзначити:

  • Кокосове волокно: щільний наповнювач, стійкий до гниття і придатний для тривалого використання. Він вільно пропускає повітря та пари води, дозволяючи виводити надлишок тепла.
  • Шерсть: природний матеріал із високою гігроскопічністю та повітропроникністю. Зазвичай використовується у виробах з "зимовою" стороною. Однак матеріал має низьку пружність та схильний до утворення грудочок.
  • Латекс: еластичний та м'який матеріал, який довго зберігає свої властивості. Він адаптується до вигинів людського тіла та сприяє правильному положенню хребта.
  • Пінополіуретан: один з найпопулярніших синтетичних наповнювачів для матраців, більш жорсткий, ніж латекс, але вважається матеріалом середньої м'якості. Він є повністю безпечним та має хороший анатомічний ефект.
  • Піна з "ефектом пам'яті": ортопедичний матрац з ефектом пам'яті забезпечує високий рівень комфорту під час сну та чудово повторює усі контури та вигини тіла людини.
Вибір ортопедичного матраца: як купити та не помилитися , фото-2

Наразі існує ще багато різновидів наповнення для матраців. Кожен матеріал має певний рівень щільності та впливає на ступінь жорсткості виробу.

Різновиди матраців за конструкцією: який краще?

Всього існує два варіанти матраців: пружинні або безпружинні. Пружинний блок може мати різні конструкції, наприклад, система Bonnell, де пружини пов'язані між собою, а їх щільність досягає приблизно 100 штук на квадратний метр. У таких моделях використовуються додаткові матеріали, такі як пінополіуретан, латекс або холофайбер для забезпечення ортопедичного ефекту.

Інший тип пружинного блоку — система Pocket Spring, де кожна пружина має свій власний чохол і не контактує з іншими. Це дозволяє уникнути "ефекту гамака". Матраци такого типу можуть містити проміжні матеріали, такі як ортопедична піна, повсть або латекс.

Безпружинні моделі складаються лише з натуральних або штучних наповнювачів та не мають пружин у конструкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...