• Головна
  • Мережа початкових мистецьких шкіл Львівщини – одна з найбільших в Україні
17:55, 30 серпня 2013 р.

Мережа початкових мистецьких шкіл Львівщини – одна з найбільших в Україні

Львівська область має одну з найбільших в державі мережу початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало.

За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких, одна – хореографічна, дві – художні, одна декоративно-ужиткова і дві – хорові. Наталія Гамкало зазначила, що цьогоріч відкрили школу декоративно-ужиткового мистецтва у Самборі.

«У 2013 році у всіх школах вчилося 22 129 дітей, навчальний процес забезпечували 2 764 викладачі. Загалом на Львівщині близько 9 % дітей охоплені мистецькою освітою. Найбільше шкіл естетичного виховання є у Львові, Дрогобичі, Городоцькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Пустомитівському, Сколівському, Сокальському, Стрийському районах», – повідомила Н. Гамкало.

Вона також зазначила, що в області є п’ять навчальних закладів культури та мистецтва І-ІІ рівня акредитації, де навчається близько 2 тис. студентів. Забезпечує навчальний процес близько 700 викладачів. «З обласного бюджету на утримання цих начальних закладів щороку виділяється 58 млн. грн.», – додала Н. Гамкало.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...