• Головна
  • У Львові розібрали головну ялинку міста, - ВІДЕО
17:38, 12 січня
Надійне джерело

У Львові розібрали головну ялинку міста, - ВІДЕО

У Львові розібрали головну ялинку міста, - ВІДЕО

У Львові вже розібрали головну ялинку міста. Спершу комунальники зняли освітлення, після чого розкрижували дерево. Далі стовбур ялинки подрібнять на дрова, а гілки на міській компостувальній станції перетворять на органічну підживку.

Львів’ян закликають не викидати свої новорічні дерева у сміттєві баки, а правильно утилізовувати їх, повідомляє Львівська міськрада.

14-метрову ялинку цьогоріч Львову подарували мешканці Білогорщі Йосип і Галина Панас, відтак саме дерево, його зрізання, перевезення і встановлення були безкоштовними для міста.

«Ялинку ми встановили напередодні Дня святого Миколая. Оскільки ми цьогоріч перейшли на новий календар, то все відбулося раніше, ніж зазвичай. Ялинка простояла понад місяць впродовж всіх свят.

Культурну функцію ялинка виконала, вона тішила своєю оздобою львів’ян та гостей міста і давала хоча б маленьку радість та надію в цей сумний час», – розповіла Софія Ліщинська, керівниця управління культури Львівської міської ради.

В управлінні з питань поводження з відходами Львова наголошують, що правильною утилізацією головної ялинки міста показують приклад мешканцям, що робити з новорічними деревами.

«Сьогодні ми вже вкотре нашу новорічну ялинку міста розкрижовуємо і правильно її утилізовуємо. Груба частина – стовбур – іде на потреби ЛКП “Зелений Львів”, а гілки – на міську компостувальну станцію, де ми їх разом з іншими ялинками, які ми цьогоріч збираємо від мешканців, будемо дробити та додавати до компосту. Цю органічну підживку згодом будуть використовувати для потреб міських насаджень.

Минулоріч ми зібрали понад 30 тонн ялинок, серед яких і головна ялинка міста. Це такий символічний крок, адже міська ялинка також мусить бути правильно утилізована», – розповів Роман Яцикович, керівник відділу комунікації управління з питань поводження з відходами Львівської міської ради.

До слова, до процесу розбирання головної ялинки були залучені працівники ЛКП «Львівсвітло», ЛКП «Зелений Львів» та ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс».

Львів’ян закликають так само не викидати свої ялинки, а правильно їх утилізовувати.

Нагадаємо, у Львові діє 6 локацій, куди мешканці можуть приносити використані новорічні дерева. Звідти комунальники їх забиратимуть для подальшої утилізації. Залишити дерево можна біля контейнерних майданчиків за адресами:

  • вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА);
  • вул. Володимира Великого, 14а (біля входу в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);
  • вул. Хоткевича – біля входу в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці;
  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика);
  • вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика);
  • вул. Шафарика, 16.

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, в ЛКП «Зелений Львів» на вул. Замарстинівській, 167а або ж у ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківській, 18. Привозити ялинки можна в робочі дні – з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Читайте також: У Львові доплачуватимуть 50 тисяч гривень тим, хто піде на контракт у ЗСУ, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ялинка #Новий_рік #ЛМР #переробка #утилізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...