• Головна
  • Де у Львівській області пройти техогляд за новими правилами?
Новини компаній
14:58, 11 січня

Де у Львівській області пройти техогляд за новими правилами?

Новини компаній

Кожен уже напевне чув про нововведення для проведення обов'язкового технічного огляду (ОТК) автомобільних транспортних засобів, що вступили в дію уже в поточному році, а саме 25-го серпня. Сьогодні хотіли б разом із вами трохи детальніше зосередитися на цих нововведеннях та на тому, де у Львівській області можливо пройти технічний огляд відповідно до нових правил.

Де у Львівській області пройти техогляд за новими правилами?, фото-1

Які зміни для водіїв відбулися?

Для самих водіїв все залишиться як і було раніше. Закон лише зобов'язує їх проводити технічний огляд їх машин у встановлені на те терміни. Водночас самі зміни, які відбулися, здебільшого відносяться саме організаційних моментів процесу ОТК та роботи спеціалістів випробувальних лабораторій, ну і звісно збору даних про результати проведеного огляду з їх подальшим записом і збереженням.

Електронні протоколи, ведення яких нині є обов'язковим, дозволяють зберігати інформацію про проведений технічний огляд в електронній формі. Завдяки цьому процес отримання інформації про ОТК робиться набагато зручнішим та ще швидшим. Водночас відеофіксація, яка є обов'язковою під час проходження процедури обов'язкового технічного контролю, в майбутньому може бути використана для розв'язання дорожньо-транспортних спорів водіїв, в які вони можуть потрапити.

Де у Львівській області пройти техогляд за новими правилами?, фото-2

Хто саме має проходити ОТК?

Процедура вводиться фактично для всіх тих транспортних засобів, які використовуються на дорогах загального користування нашої країни. В переліку тих машин, які підлягають процедурі, не лише транспортні засоби категорії М1, або простіше кажучи службові легкові авто, що використовуються з метою проведення господарської діяльності чи виконання з комерційною метою різних цивільно-правових договорів. Це також транспорт в таких категоріях:

  • Транспортні засоби, що відносяться до категорії N1. Це машини, основне призначення яких полягає в перевезенні різних вантажів, проте загальна маса не повинна перевищувати 3,5 тонни.
  • Транспортні засоби в категорії N2. Зараз мова про транспортні засоби, що призначаються для перевезення різноманітних вантажів, проте загальна маса яких коливається уже в межах від 3,5 тонн до 12 тонн.
  • Транспортні засоби в категорії N3. Зараз мова про транспортні засоби, які перевозять вантажі, чия загальна маса більша ніж 12 тонн.

В перелік тих транспортних засобів, що повинні проходити техогляд також відносяться машини, основне призначення яких полягає в перевезенні різноманітних небезпечних вантажів. Сюди також відносяться і ті транспортні засоби, які займаються перевезенням пасажирів з метою отримання прибутку. Ну і звісно не варто забувати про необхідність проходження ОТК автобусами, причепами та напівпричепами 01-04. Кожен із транспортних засобів, який відноситься до щойно зазначених нами категорій, в обов'язковому порядку має проходити ОТК для того аби можна було гарантувати його технічну справність та цілковиту безпеку під час руху по дорозі.

Якщо ви хочете у Львівській області пройти процедуру обов’язкового технічного контролю, радимо звернутися до професіоналів своєї справи, якими є ОТК-СЕРВІС. Це сучасна мережа лабораторій, де кожен автовласник при першій необхідності зможе пройти обов'язковий технічний контроль транспортних засобів всіх категорій.

Перелік адрес лабораторій ОТК-СЕРВІС у Львові та Львівській області, де можливо за новими змінами пройти ОТК:

  • м. Львів, вул. Луганська, 3;
  • с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16;
  • м. Городок, вул. Львівська, 659А/3;
  • м. Золочів, вул. Львівська, 54;
  • м. Стрий, вул. Зваричі, 15-Д;
  • м. Дрогобич, вул. Пластунів, 44/1;
  • м.Трускавець, вул. Мазепи, 23А.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...