• Головна
  • У Львові відремонтували вже 43 аварійних балкони
14:49, 10 січня
Надійне джерело

У Львові відремонтували вже 43 аварійних балкони

У Львові відремонтували вже 43 аварійних балкони

Відповідно до міської Програми ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками архітектури, у співфінансуванні міської ради та мешканців уже вдалося відновити 43 аварійні балкони. А ще на 21 балконі залишилося виконати незначні роботи.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Відтак станом на зараз, у співфінансуванні міської ради та мешканців уже відновили 34 індивідуальних і 9 балконів загального користування. А ще на 21 балконі – 19 індивідуальних і 2 загального користування – залишилися незначні роботи, які потребують для завершення плюсової температури повітря. Зокрема, вже відремонтовано балкони на таких вулицях: Джерельна, Кутова, Марка Вовчка, Шептицьких, Заводська, Яблонської, Гіпсова, Жовківська, Дублянська, Шептицьких. На ремонт цих балконів з міського бюджету витрачено 4 млн 162 тис. грн.

У середньому ремонт одного індивідуального балкона для мешканців обходиться в 17 тис. грн, а ремонт балкона загального користування – 27 тис. грн. Це 20 % вартості, а решту 80 % оплачує місто. До слова, частку мешканців у вартості ремонту балкона загального користування ділять між усіма мешканцями, які користуються цим балконом.

«Минулого року у Львові затвердили програму, в межах якої на умовах співфінансування можна провести ремонт балкона. Щоб скористатися цією програмою, необхідно в районну адміністрацію чи через ЦНАП подати заяву, експертний висновок, що балкон потребує ремонту, документи на право власності на квартиру і технічний паспорт. Тоді районна адміністрація опрацює це звернення і опісля укладе угоду з відповідною фірмою, яка може проводити ці роботи. Угоди публікуються на Prozorro.

Станом на зараз маємо 184 звернення від мешканців про готовність долучитися до співфінансування ремонту балконів у їхніх квартирах. З них по 109 зверненнях вже є технічний висновок про стан конструкцій балконів, який необхідний для проведення робіт», – розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, цього року у Львові перевірили стан балконів у багатоквартирних житлових будинках. Комісії оглянули 5448 будинків, а це – 58535 індивідуальних балконів та 7148 балконів загального користування.

Власники індивідуальних балконів у будинках – не пам’ятках архітектури, що перебувають у поганому стані, можуть подаватися на спеціальну Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках Львівської МТГ. Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% – за мешканцем. Детальніше про програми співфінансування тут.

Мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону можна подаватися на участь у Програмі співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальнішу консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП.

Читайте також: ДТП: на об'їзній Львова перекриті обидві смуги руху

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#аварійні_балкони #балкони_львів #ремонт_балконів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...