• Головна
  • Ікра, ролекси та гімалайські ведмеді: пригоди контрабандистів на Львівщині у 2023 році
17:09, 9 січня
Надійне джерело

Ікра, ролекси та гімалайські ведмеді: пригоди контрабандистів на Львівщині у 2023 році

Митники знайшли у порожнинах авто 6,7 млн. гривень купюрами номіналом 100 гривень.

Митники знайшли у порожнинах авто 6,7 млн. гривень купюрами номіналом 100 гривень.

У минулому році через український кордон на території Львівщини громадяни робили численні спроби переміщувати товари з порушенням митного законодавства.

Редакція 032.uaза допомоги Львівської митниці зробила добірку найцікавіших фактів пригод контрабандистів.

Коштовності на 12 мільйонів гривень

15 наручних годинників "ROLEX", 17 ювелірних виробів, серед яких каблучки, підвіски, сережки, кольє, браслети та сім яскравих діамантів переносив у сумці 50-річний пішохід - мешканець Львівщини. 29 листопада він повертався із Польщі через піший перехід пункту пропуску«Шегині – Медика» і навіть не думав декларувати товар. Однакйого планам «прикрасити світ» з порушенням митних правил завадилипрацівники митниці.

"Гуманітарна" косметика на 3 млн. гривень у брудних відрах

Якби українські красуні могли уявити, що високовартісні засоби для омолодження нечисті на руку ділки можуть транспортуватив пластмасових ємкостях без маркування, більш схожих на тару для оселедців... Та ще й в одній машині з секонд-хендом.

Але 29 листопада в пункті пропуску «Смільниця - Кросьценко» митники зупинили фуру, яка везла для благодійної організації вживаний одяг і серум (косметологічний препарат з великою концентрацією біологічно активних речовин). Аби «проскочити», перевізник подав до митного оформлення документи із неправдивимивідомостями про відправника, одержувача та характеру вантажу. Весь товар було вилучено.

Подібна оказія трапилось і 4 травня в ПП «Краківець – Корчова», колимитники викрили партію «гуманітарної допомоги»увантажівці «DAF». Так,мешканець Рівного разом з інвалідними візками для благочинного фонду намагався ввезти в Україну майже 1500 пляшок вина на суму понад 700 тис. гривень.

Електронні сигарети на 2,5 мільйона гривень

30 жовтня в пункті пропуску «Краківець – Корчова», під час огляду двох мікроавтобусів «Opel Movano» та позашляховика «Cherry Tiggo», які прибули із Польщі, працівники митниці виявили 4 920 електронних сигарет «ELFBAR» і «VAAL».

Водії цих авто для проходження митного контролю обрали смугу «зелений коридор», що підтверджуваловідсутність товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування.

При тому, в мікроавтобусах водіїв знаходилось 2 250 і 816 сигарет, а в аутлендері, яким кермувала жінка – 1 230 одиниць.

Ближче до тіла: 145 тисяч швейцарських франків під одягом

24 жовтня в пункті пропуску «Шегині-Медика» зупинилилегковик SKODA KODIAQ, водій якого, 58-літній житель м. Винники та 53-річна жінка, намагалися вивезтиіноземну валюту, що, за курсом НБУ,становила майже 6 мільйонів гривень. Купюри, номіналом від тисячі до десяти франків, жителі Львівщини переховували у взутті та під одягом.

"Яблучка" на 5 мільйонів гривень під капотом автомобіля

4 вересня в пункті пропуску "Грушів - Будомєж" в автомобілі "Mercedes-Benz Sprinter", яким керував 43-річний мешканець Львова, працівники митницівиявили 250Apple AirPods, 15 ноутбуків і 10 планшетів "Apple", декілька фотокамер та об'єктивів, ігрові консолі та іншу техніку відомих світових виробників.

Товари, орієнтовною вартістю близько 5 мільйонів гривень, знаходились під капотом автомобіля біля двигуна і радіатора та в ніші для зберігання інструменту.

200 Apple iPhone у рейсових автобусах

16 серпня в пункті пропуску «Грушів – Будомєж» працівники митниці виявилив конструктивних порожнинахавтобуса 200 одиниць нових Apple iPhone 13-14.

Прихований товар, орієнтовною вартістю майже 7 млн. гривень, вилучено.

Ідентичний випадок стався і 1 липня в пункті пропуску "Краківець - Корчова": під час оглядурейсового автобуса «Щецин-Черкаси» було виявлено понад сотню одиниць техніки MacBook та iPad Air на суму майже 5 мільйонів гривень. Товар містився в багажному відділені під речами пасажирів, а також у кількох валізах.

695 кг червоної та чорної ікри

7 серпня в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» митники зупинили31-річного мешканця Львівщини, який намагався ввезти в Україну662,5 кг червоної ікри у ємкостях без маркування і 32 кг чорної ікри сумнівного походження. Також в конструктивних порожнинах салону його автомобіля«Opel Movano»містилося4 380 одноразових електронних цигарок.

"Made in Moldova" – 40 тонн товару виробництва рф

У червнів зону діяльності Львівської митниці прибув вантаж – «розчинники складні органічні» і розчинник багатофункціональний “Ecosol” загальною вагою понад 40 тонн. Країна виробництва, зазначена в товаросупровідних документах, – Молдова. Однак під час спеціальної експертизи зразків працівники митницівстановили, що країною-виробником цих розчинників є російська федерація, імпорт товарів з якої заборонено.

Так, суб’єкт підприємницької діяльності вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару з поданням до митного органу документів, що містять неправдиві відомості.

Салон мікроавтобуса: 6,7 мільйона в купюрах по 100 гривень

1 лютого в пункті пропуску «Шегині – Медика» зупинили«Меrcedes Benz Citan», водій якого38-річний мешканець Львівщини,повертаючись з приватної поїздки до Польщі, задекларував продукти харчування і мультипристрій на суму близько 200 євро.

Однак працівники митниці виявили у конструктивних порожнинах авто, зокрема, під обшивкою, 6,7 млн. гривень, купюрами номіналом 100 гривень.

Наречені для ведмедів

Нічого протизаконного, але випадок доволі курйозний: 21 березняпрацівники митного поста «Львів-південний» Львівської митниці оформляли незвичайний «вантаж»: два гімалайських ведмеді – Пушинка та Умка віком сім і три роки.

Дві самички, народжені в Подільському зоопарку, їхали до Німеччини, де на них чекали місцевіженихи. Цікаво, що мешканки одного з зоопарків Львівщини, перетинали кордон зі справжніми українськими паспортами, де вказано не лише календар щеплень, але й цікаві особливості, от як вміння «чудово лазити по деревах, знаходити укриття в дуплі, застеляти його листям і впадати у сплячку».

Читайте також: Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #контрабанда #Львівська_митниця #ТОП_фактів_2023
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...