• Головна
  • Ракетний удар: Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців
12:55, 29 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Ракетний удар: Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців

Ракетний удар: Львів виділить 35 млн грн на компенсацію для мешканців

Львів зазнав масової атаки російськими дронами і ракетами, внаслідок чого найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок).

Щойно там відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків. Про це повідомили у ЛМР.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий коротко розповів про наслідки ворожого  обстрілу, відомі станом на зараз.

«Львів сьогодні був атакований ворогом. Більше 10 Shahed летіло на Львів і область, маємо загорання на об’єктах критичної інфраструктури. Також була ракетна атака. Наші сили ППО спрацювали достатньо якісно, але уламки ракет і вибухова хвиля зробили біду в Сихівському районі. Повилітало більше 2 тисяч вікон з 18 житлових будинків. Також пошкоджено три школи і дитячий садочок, а це десь 450 вікон і багато дверей.

На жаль, одна людина загинула. Це чоловік, віком близько 40 років.

Станом на зараз є 14 постраждалих в лікарні Св. Луки, з них одна людина у важкому стані, ще одна – у стані середньої важкості, решта отримали легкі травми.

Якщо на час проведення ремонтних робіт хтось із мешканців буде потребувати тимчасового помешкання, то ми це організуємо. За деталями потрібно буде звернутись в мобільний тимчасовий пункт ЦНАПу, який зараз почне працювати в ліцеї “Сихівський”», – розповів Андрій Садовий.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко наголосив, що за попередніми розрахунками з резервного фонду на відшкодування для мешканців необхідно буде виділити близько 35 млн грн. Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей (нагадаємо, за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч). Для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї «Сихівський» буде тимчасово розміщено пункт ЦНАПу. Тож постраждалі зможуть вже сьогодні там отримувати всю необхідну інформацію.  

Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Як зазначив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин, на місці присутні представники всіх районних адміністрацій міста, щоб організувати оперативну допомогу мешканцям (закриття вікон плівкою,  тощо). В будинках відновлять водо-, тепло- і електропостачання одразу, як працівники відповідних служб дадуть дозвіл це зробити.

Читайте також: У Львові пролунали потужні вибухи: є влучання у житловий будинок

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибухи_у_львові #вибух_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...