• Головна
  • У Львові за рік з'явилася 41 нова меморіальна таблиця захисникам України
16:58, 28 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові за рік з'явилася 41 нова меморіальна таблиця захисникам України

У Львові за рік з'явилася 41 нова меморіальна таблиця захисникам України

Таку кількість меморіальних таблиць затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради у 2023 році. Усі таблиці встановлять за взірцем, який затвердили у місті цьогоріч.

Як повідомили в управлінні архітектури Львівської міськради, більшість пам’ятних таблиць встановлять на закладах освіти – ліцеях та школах міста, три – на житлових будинках Львова та ще одну – на будівлі університету.

«Загалом йдеться про 41 меморіальну таблицю, які затвердили у місті відповідно до нового зразка. Здебільшого їх встановлюють на фасадах шкіл. Подекуди на будівлі навчального закладу заплановано розмістити одразу кілька табличок. Так, до прикладу, на фасаді СЗШ № 65 м. Львова буде одразу 10 меморіальних таблиць: 7 нового зразка та ще 3, встановлені раніше, на честь захисників, які вчилися в цій школі і загинули ще у 2014 році», – пояснюють в управлінні архітектури Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові є спеціальний порядок встановлення меморіальних таблиць захисникам України. Таблицю можна встановити на освітньому закладі, де вчився воїн, чи на будинку, в якому він мешкав.

Читайте також: Яким буде бюджет Львова у 2024 році: в ЛМР розповіли деталі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #вшанування #меморіальна_таблиця #захисник_України
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...